A FREGATT PVP ALAPJAI SKUNK MÓDRA 2.1

Jó lett a cikk Rudi szerintem hasznos guide lehet azoknak akik most ismerkednek a kiteolás művészetével.

You think kiting is your ally? You merely adopted the transversal. I was born with it. Moulded by it. I didn’t see 1m/s until I was already a pro and by then it was nothing but the wind blows over my cockpit. – Fleet Commander of the Rapid Response Templar Squadron of the Empress.

Wall of text következik, sok szerencsét a végigolvasásához… Szívügyem a fregatt pvp és a kitolás, úgyhogy megadom a módját próbálom körüljárni a dolgot. 🙂

A legtöbb dologban egyetértek Rudival, amiben nem azzal kapcsolatban kifejtem a véleményem.

A Condor/Hookbill/Garmur nagyon jó hajó a kiteolásra! Mindegyik nagyon gyors, agilis, kiváló dps projection ami a rakétás hajók sajátja és egy igazán tökéletes platform a kiteolás elsajátítására. Ez egy egészen egyedi formája a harcnak. Nem nagyon van középút, valaki vagy tud kiteolni vagy nem. Az ember vagy ráérez pár nap alatt és onnan rohamos fejlődésnek indul vagy folyamatosan meghal. Ha néhány hét alatt nem érünk el jelentős javulást hagyjuk a francba szerintem nem érdemes vele kínlódni. Jó térérzékelés kell hozzá és nagyon gyorsan kell felmérni a fieldet és helyesen kell tudnunk megbecsülni a távolságokat. Ami nagyon fontos, hogy ne azon próbáljunk változtatni hol vagyunk éppen, hanem az ellenfél mozgásához képest hol leszünk ha a jelenlegi manővert folytatjuk. Folyamatos számolás és becslés. Ez ugye 1v1-ben nagyon egyszerű. A helyzet nehezedik ha több olyan ellenfél ellen harcolunk akik tudják mit csinálnak. Nem maradnak egymáshoz közel, hanem széthúznak és ráállnak a vektorunkra, azt keresztezve próbálnak minket elcsípni. Fokozottan igaz ez a blob vs 1. fightokra. Boosterrel (ganglinkek) + snakkel és egy jól fittelt hajóval a legtöbbünk vigyorogva megy neki 10-15 fős hordáknak és ha az első hajó bukta után nem vonulnak vissza szervezetten nem ritka, hogy a fél fleet ottmarad. Mindig elcsípsz egyet kiwarpoláskor, majd mire visszajönnek megölöd és kezded a szétzilálást elölről. Gyönyörű, ha többen vagytok mert akkor nagyon szépen ki lehet őket húzni és a széléről csipegetni. Nem magunkat istenítem de a Shirakban tényleg van 1-2 nagyon pro ebben és ilyen wingmannel repülni élmény. Ahogy természetesen más Corpokban/Allykban is fellelhető 1-2 igen ügyes pilóta (Camel Empire, OMEGA. Alliance, Justified Chaos, Suddenly Spaceship, HYDRA) akikkel igen élvezetes fightokat vívtunk. Szeretem a jó brawlt de azt az élményt midnnekinek kívánom amikor ketten lecsíptek 8-10 főt egy harmincas gangről… 🙂 #priceless

A kiteolás művészet amiben soha nem lehet elég jónak lenni. Piszok gyorsan változnak a dolgok, nagyon észnél kell lenni. Becsúszol scramrangebe és már halott is vagy. Viszonyításképpen, a Garmurom 10300m/s -et megy égetve. Néhány száz kilométer nem távolság, pillanatok alatt rajta van a pont bárkin aki nem warpol ki elég gyorsan. Pont emiatt veszélyes a dolog, hisz minden nagyon gyorsan történik és nincs lehetőség hibára. Mindig tudd előre mit akarsz csinálni így elkerülhető a legtöbb loss. Persze nagy gangek ellen az embernek annyi mindenre kell figyelni, hogy be-be csúszik scramrangebe és ha nincs elég kinetikus energiája hogy kiérve újraaktiválja az MWD-t akkor szinte egész biztosan halott…

Szinte minden fittem eltér a Rudiétól, és szeretném pár szóban ismertetni miért.

  • Caldari Navy Hookbill –

Nem az én fittem én csak átalakítottam itt-ott… Így sem vmi kapstabil szóval én lehagytam a paintert és az oversized ancillary booster verziót repülöm. Nagyon jó cucc. Coreli-C MWD-vel kapstabil, így 3 perc a capja. Némi management szükséges hozzá ha ennél tovább tart a fight de nem vészes, viszont olcsó. Coreli-C MWD-vel capstabil. A med anci booster előnye, hogy van tankod ami azért nagyon jól jön mert azért csak megcsípik az ember a drónok, ágyúk, rakéták rendszeresen. Jó dolog. Plexbe beégetéskor ha az ágyús hajók jól álltak be nekik 0 transversallal égetünk kifelé és igencsak meg tudnak csapni hátulról. Tud fájni. Droneos hajók ellen fightolva a kill múlhat rajta, vagy akár az életünk. Előnye a bufferes megoldáshoz képest, hogy ha a 9 charge elmegy már többet tankolt mint a buffer és ugye újratölthető. 🙂 Small extendereket felejtsük el, az droneokra való modul, buffernél med extenderről beszélek.

Nagyon jól bevált fitt, rengeteg killem van vele és a corpnak összesen pár ezer biztosan. 🙂

https://zkillboard.com/kill/40222037/

Itt egy másik fitt, ezt solora használtam. TD/TP opcionális én a paintert választottam a dmg miatt…

https://zkillboard.com/kill/39218467/

  • Garmur –

Szintén a med anci boosteres megoldást választom, én szeretem ha van tankom. Nem pimpelem agyon a hajót, csak a szükséges faction pont van rajta. Repfleet felesleges, Shadow Serpentis pont elég, ezzel a fittel amit repülök, Lokival 1,5km-re pontoz messzebbre égetve, mint a lockrange szóval teljesen jó. Nagyon gyors, nagyon agilis és mivel én az alapból nagyon kicsi lockrange-et egy sensor boosterrel ellensúlyozom így mikor már haldoklik az ellen szépen átváltom a scriptet scan resolution-re, megégetem a sensor boostert és igen jó eséllyel le is podolom a lelkes versenyzőt. 🙂

A fitt olcsó, capstabil és a hajó erősségeire épít. Agilitás, sebesség és damage. Általában mindenhová 50-re ugrok (FW plexek) mert onnan az egész griden 0-100km között tudok pontozni.

https://zkillboard.com/kill/43540880/

Implantok és ganglikek nélkül a statok:

Ugyanez Midgrade Snakkel + Loki boosterrel. (lvl5 t3 skillek, 3xT2 Skirmish link+T2 Shield Harmonizing Siege link, Repfleet mindlink)

Ahogy Rudi is mondta, ez az ultimate kiter hajó 35k auto robittal IWIN 1v1-ben, szinte semmilyen fregatt nem veszélyes rád kivéve a speed fittes Dramiel/Daredevil/Garmur/ganglinkes cruor.

Van egy másik fittem is ezt kizárólag Garmurok és az arra veszélyes hajók ellen használom, egy igazi trollfitt. Aktív deadspace tankos cap boosteres megoldás, kicsit lassabb de könnyűszerrel tankolja ki és öli meg a kitereket. Égetve 27k a scramrange ami kényelmesnek mondható és onnantól, hogy le van rövidpontozva egy kiter már nyert ügyünk van. Majdnem 1k-val lassabb mint a másik de mint mondtam, ez egy célszerszám a legtöbb esetben ők jönnek a nyakamba nem kell nagyon kergetni őket. 🙂 Persze lehet a BCU-t nanora cserélni aki kicsit több speedet akar de nekem ez bevált.

Implantok és booster nélküli statok:

MG Snake + ugyanaz a 4 linkes Loki:

Én szerintem a dualpropos megoldások meg a brawler garmur egy vicc bár láttam már rá igen durva ellenpéldát is de szerintem az a garmur ami nem megy égetés nélkül 7k-t az FAIL és remélem szembetalálkozok vele. 🙂 Imádok kiteolni és ez a hajó erre született, nem tudok nem erre fittelni… 🙂

  • Imperial Navy Slicer –

Nagyon jó kis fregatt, és bár a rakétás hajókhoz képest nagyon nehéz repülni pláne rendes dmg-et bevinni vele mert itt már számít a tracking ugyebár de ha az ember ráérez, halálosan veszélyes lehet a shield-kiter frigekre vele az igencsak tekintélyes DM damage miatt amit a slicer hihetetlen ROF-al lead. Range ammoval égetés nélkül 140dps fölött van ami égetve közel 170dps-re nő és a 2db small pulse lasert a végtelenségig lehet ám égetni. Ami igen jó benne, hogy ha elcsípnek bennünket akkor csak váltunk mutlifreq kristályra, overheat lazors és elég jó esélyünk van rá, hogy akár agyon is verhetjük a szerencsétlent ugyanis könnyedén kitol 210-220 dps-t. 🙂 Alább majd linkelek egy pvp videot commentárral Chessurtól a Slicerről. Igen jól tolja a srác, érdemes megnézni.

A fitt amit én repülök:

Igen, tudom a Salvager és a repper inactive mert egyik sem jár alapesetben. A Salvager csak heatsink a tank meg csak vész esetén jár, így látjátok a cap timeot.

Statok MG Snakkel, ugyanaz a Loki csak a Siege Link helyett egy T2 Passive Defence armor link van fenn + FedNavy mindlink)

  • Worm –

Igen jó kitert lehet faragni a Wormből ami bár sebességben jóval alulmarad társainál ehp-ban a resist bónuszainak és damageben jóval felülmúlja azt. Igencsak veszélyes mindenre amit a droneok utolérnek. Azért Acolytok, mert igencsak gyors drónok, kiterekre is veszélyesek és nagyon jó trackingjük és dps-ük van.

Full DPS-re fittelve minden implant vagy link nélkül:

Augmented Hobgoblinokkal a dps 328-ra nő amit lassabb hajók ellen bátran alkalmazzunk vagy ha már meg van webbelve a target szintén mehetnek a hobok. Piszok nagyot ütnek.

Ugyanez a fitt a szokásos MG Snake-el és Shieldes Lokival:

Szerintem bőven megállja a helyét a kiterek között és ha beáldozunk némi damaget lehet nano(ka)t fittelni ami jelentősen megdobja a speedünket.

Remélem sikerült értékelhető tartalmat hozzáadni Rudi önmagában is kiváló cikkéhez, és bemutatni ugyanazt harcmodort egy kicsit más megközelítésből.

Itt a Slicer video amit igértem, igen jól elmagyarázza Chessur a dolgot, lehet belőle sokat tanulni ha az ember párszor megnézni.

Reklámok