február 09

Letöltés címke

Very::PvP // Pew-pew szubjektíven

Először megmagyarázom a címet. A fő karakterem Very Tough, ezért “Very::PvP”. Ez a cikk egy lehetséges cikksorozat első része. Ha tetszik nektek, folytatom. Commentbe várom a véleményeket.

Mi nem lesz?

Nem fogom megmondani a tutit. Nem vagyok nagyágyú pvp-ben, így a cikkjeimben sem számíthattok erre. Nem tudom megmondani az überkirály mode receptjét, és nem tudok minden ellen nyerő dolgot mondani. Arra ott vannak RudeX és Thorin cikkei 🙂

Mire számíthattok?

Leírom, hogy mit gondolok dolgokról, mit jelent nekem a pvp. Hogyan és miket tanultam eddig, mit szeretek csinálni és miért. Ha szeretnétek, leírok egy-egy hajót, hogy miért szeretem vagy nem szeretem, és milyen fitteket tudok rá ajánlani. (főleg fregattok, AF-ek, destroyerek, cruiserek, solo pvp-re fittelve.)

Ki vagyok én?

Van IRL családom, munkám, az EVE számomra így nem tud elsődleges, de még másodlagos sem lenni. Sokszor kevés időm is van rá. Ezért amikor játszok, akkor azt akarom csinálni, amit szeretek benne. Számos mmorpg-vel játszottam már, mindig a pvp és a kereskedelem érdekelt a legjobban, ez az EVE-ben sem változott. A trade-ről már írtam több cikkben, most arról nem lesz szó.
Az EVE-ben a pvp nagyon megfogott, mert szinte nincsen olyan hajó és fit, ami “mindent visz”, és akár 1-2 hónapos karakterrel már viszonylag hatékonyan bele lehet vetni magunkat a harcba.
Szerencsére elég hamar rátaláltam a Shirakra EVE-es pályafutásom során, és már pár hónapos karakterként beléphettem. Nagyon sokat tanultam és tanulok itt magáról a játékról is, és főleg a pvp részéről. De ez itt nem feltétlenül a reklám helye, aki nem hallott még a corpunkról, van toborzó-cikk, aki pedig már hallott, annak felesleges bemutatni.

Very::PvP

Fontosnak tartom leírni, hogy én low-secben, Faction Warfare területen pvp-zek. Nem voltam még 0.0-ban, és wormhole-ban sem nagyon. Ami tapasztalatom van EVE-es harcokról, az mind low-sec pvp. Főleg fregattokkal, plusz AF, destro, cruiser. Battleshipem bár van, de nagyon ritkán ülök bele. Nem tudok szolgálni hatalmas flotta-összecsapások leírásával, de én ennek örülök.
Mivel nem egyszer úgy logolok be, hogy nem tudom, hogy 5 perc vagy 2 óra múlva kell eljönnöm a gép elől, a low-sec pvp az, amit nekem találtak ki. Belogolok, kidokkolok, és jó esetben van megfelelő target. Rossz esetben körüljárom a környező rendszereket, jó esetet keresve 🙂
Egy helyen olvastam, hogy az EVE pvp az egyik leglassabb az mmo-k világában. Aki ilyet ír, az biztosan nem a fregatt szinten történő harcokról beszél, itt egy-egy csata általában egy percen belül eldől, és szerencsére 1v1-et is lehet találni.

Very::Style

Lehet, hogy fura, de Borz létemre főleg a brawler hajókat szeretem. Természetesen megvannak a hangáromban a “szokásos” kiter hajók, condor, hookbill, garmur, cynabal, miegyéb – de általában nem ezekben ülök.
Másik rám jellemző dolog, hogy szeretem a változatosságot, szeretek kipróbálni különböző beteg fiteket is, és akár aktívan repülni ilyen hajót. (pl. Battle Heron, amivel volt, hogy durvát tankoltam, és szép killeket is csináltam vele).

Very::EVE-filozófia

Egy karakter leírásában láttam, de engem is tökéletesen jellemez:
 – Can I do it?
 – Should I do it?
 – Will it be fun?
2 yes out of 3 and it’s worth it!
(magyarul:
 – Meg tudom tenni?
 – Van értelme megtenni?
 – Jó móka lesz?
Ha 2 igen van a 3 válaszból, akkor megéri megtenni!)
Ez nálam általában úgy van, hogy az első és harmadik kérdésre a válasz igen, a másodikra néha igen, de sokszor nem 🙂

Lehetséges további cikkek

Úgy gondoltam, hogy Ti döntsétek el, hogy miről akartok olvasni az én toll… billentyűzetemből. Leírok témákat, és amire először jön 3 comment, hogy arra vagytok kíváncsiak, az lesz a következő cikk ebben a sorozatban:

  • Very::PvP – Kezdetek (Very Tough első találkozásai a pvp-vel, emlékezetes momentumok a további tanulás folyamán)
  • Very::PvP – A sokrétű Tristan (Egyetlen hajó, mennyi lehetőség! Brawler, kiter, melee kiter, buffertankos, aktív tankos, stb…)
  • Very::PvP – Fura fittek, amikkel mégis lett killem (punisher vs. comet 1v1-ből punisherrel nyerni? Brawler crucifierrel rupture-t kitankolni, amíg egy másik fregattal lelőjük? Battle Heron? Itt lesznek ilyenek és hasonlók!)
  • Very::PvP – Mire figyelj, ha 1v1-ezni szeretnél? (DS, local, hajótípusok, karakterek, stb… – ezt akár már sok helyen olvashattad, de néha sosem elég)
Reklámok