március 05

Letöltés címke

Basic Drone PVE Guide – Tipegőknek

Az játék olyan aspektusáról esik most némi szó ami sokszor háttérbe szorul más témák miatt. Esetemben is amikor még kezdőcske voltam ügyet sem vetettem a dróne skillekre, bőven elég volt hogy 5-öt ki tudtam engedni és ott elvakargatták magukban a targetet. Később rájöttem hogy nagy hiba volt ez részemről, később döbbentem rá hogy milyen kényelmes a drónokat használni pve-re, nem kell folyton gombokat nyomkodni, sőt még pvp is a hasznodra fog válni. Sokszor mentett már meg az hogy feltehetőleg több sp-m volt a drone skillekben mint az ellenfelemnek. Kezdjünk is bele..

 • Drones szintenként + 1 drón használata (max5)
 • Drone Interfacing szintenként 10% damage és mining yield hozam
 • Light / Medium / Heavy Drone Operation szintenként 5% damage boost
 • Drone Avionics drón kontroll range szintenként 5,000m
  • Advanced Drone Avionics extra drón kontroll range szintenként 3,000m
 • Drone Durability  szintenként 5% bonus  drón shields, armour and hull pontokra
 • Drone Navigation   szintenként 5% drón maximum sebesség
 • Drone Sharpshooting szintenként 5% optimal range
 • Racial Drone Operation  elérhetővé teszi a TII-es drónok használatát és  2% damage -et ad szintenként

Hogyan is fitteljünk egy drónos hajót?

High slots

 • Drone Link Augmentors növeli a drone control ranget
 • Maradék slotra fittelhetünk fegyvert ha a hajónk kap rá bónuszt, ha nem akkor is megéri minimum 1-et felrakni hogy az új npc hullámoknál tudjál aggrot felvenni. Esetleg ha marad utility slotod akkor egy remote armor repair-nek is sok hasznát veszed.

Medium slots

 • Drone Navigation Computers mwd sebességét növeli a drónoknak, így gyorsabban odaérnek a célponthoz
 • Omnidirectional Tracking Links optimal illetve tracking speed-et ad a drónoknak, sentry-hez illetve fighterekhez használják. Más drónoknak elegendő skillből és hajó bónuszból kapott mennyiség. Sentry-hez még különösen jó a target painter, növeli a célpont méretét így jobban le tudja a dps-ét.
 • Maradék slotrak fittelj propulsion módot, capacitor modult vagy azt amire szükséged van

Low slots

 •  Drone Damage Amplifiers  Drónoknak ad damage-t, 3-nál többet sose fittelj, nem éri meg, hidd el 🙂
 • A legtöbb drónos hajó armor tankos, ide fittelheted a tank moduljaidat, repiar-t, armor platet, resisteket.

Rigs

 •  drone control range, durability, scope (optimal range),  speed , sentry damage sepicifikusan csak a sentry-re hat. Szerintem 1-2 drone rig bőven elegendő 1 hajóra, a maradék slotba
 • rakhatsz a tankodat elősegítő riget: Trimark, Resist

Faj specifikus drón összehasonlítás

Damage type Sebzés Sebesség és Tracking
Gallente Thermal
Caldari Kinetic
Amarr EM
Minmatar Explosive

Drónok használata PVE

Ha megérkezel a deadspace site-ba vagy az anomáliába, akár a küldetésbe az első és legfontosabb dolog amit meg kell tenned hogy a resistetket és a damage controlt aktiváld ha van. És ha signature tankos vagy az az a kicsit méreted miatt nem találnak el akkor kapcsold be a propulsion módodat is, ami feltehetőleg Afterburner fog lenni. Kidobod a  Mobile Tractor Unit -at és minél nagyobb rangen elkezded orbitálni, akkor vagy jó ha a hajód orbitálás közben eléri a maximális sebességét.

Mivel is kezdj? Először azokat lődd le akik le webelhetnek vagy pontozhatnak. Azok veszélyesek rád akik a legtöbbet sebeznek rád, ha pl egy vexorban ülsz akkor a cruiser méretük, ha viszont egy dominixben akkor a Battleship hajók jelenthetnek rád veszélyt mivel nagyobb célpont vagy és könnyebben eltalálnak.

Lehetőleg minden lelőtt wave után húzd vissza a drónjaid mert aggrót kaphatnak és elég hamar le is lövik őket az npc-ék.

Drone A.I

drone_aiA drónok nem éppen a legértelmesebb jószágok, sosem fogják azt csinálni amit te szeretnél 🙂 Gyakran manuálisan kell irányítanod őket, de még így is bőven kényelmes a használatuk. Kétfajta mód közül válogathatsz, passiv és aggressive. Ezt nem hiszem hogy kell ecsetelnem, ha aggressive-ra állítottad őket akkor azon nyomban repülnek a target után ha valaki megsebez, legyen az npc vagy játékos. Itt felhívnám a figyelmet arra hogy sose rakj ki drónt figyelmeztetés céljából, hogy így elijeszd ellenfeledet, mert így könnyen betudnak aggróztatni állomáson vagy kapun. Így akkor el is juthatsz az első lossodig. Persze ennek low illetve nulsec-ben van alapvetően értelme. De high secben is könnyen belehalhatsz war idején.

A fucus fire nem más takar minthogy drónjaid egy célpontot fognak mindig lőni, nah ez nem mindig működik. Az attack an follow annyit tesz hogy ha fegyvered is az űralkalmatosságodon amire lősz arra fognak menni a drónok ha a meglévő célpontjuk már megsemmisült. Ha lelőttél mindent akkor a drónjaid visszatérnek a hajó köré, és ott köröznek melletted amíg vissza nem szívod őket.

Az előre beállított drón támadási billentyű az “F” én ezt használom már a kezdetek óta, kényelmes jó helyen van,de ez megváltoztatható igény esetén.

Drone groups

Lehetőséged nyílik külön csoportok létrehozására. Elég egyszerű, kijelölöd a kívánt drónokat  majd jobb clik és move drone–>new group. A drónok shield-je automatikusan visszatöltődik egy kis idő elteltével. A képen láthattok egy elrendezett drone bay-t.drone_window

Lost drones

Sokan még pár hónap után sem tudják hogy az elveszett drónokat hogyan kell összedni. Jobb click a capacitorodon és reconnect to lost drones ha mellettük vagy. Ha viszont más drónját szeretnéd lenyúlni akkor csak a cargoba tudod beszippantani őket.

Pár minta fitt a végére, remélem tudtam segíteni egy kicsit, főleg a kezdőknek 😀

Reklámok