április 30

Letöltés címke

LXQ2-T battle report, 4/29

Sajnos nagyon rég volt lehetőségem és időm cikkírásra, de most mégis billentyűzetet ragadhatok, hogy egy kis jelentést írjak a tegnap lezajlott bunyóról, természetesen a Triumvirate szemszögéből.

Az evenews24en megjelent cikk itt olvasható, de mint az már többször előfordult, nem teljesen pontos.

Nézzük hát!

A cél rendszer, lxq2-t talán a drón régiók legfontosabb rendszere. Főleg a jump drive változások miatt vált az ezelőtt is szignifikáns rendszer a jelenlegi lakosok ( legion of xdeathx, és bérlőik, jó sokan vannak ) utolsó „biztos pontjává”. Logisztikailag a rendszer annyira jelentős a helyieknek, hogy minden egyes lehetőségnél bárkinek fizetnek bármennyi ISK-t, csakhogy az ő oldalukra állva megvédjék azt. Mivel ezt a Triumvirate is tudja, természetesen többször is megkíséreltük a rendszer átlövését, egyelőre sikertelenül.

A lezajlott csata az ottani állomás „armor timere” miatt történt. A legion of xdx és bérlői már jóval a timer lejárta előtt a rendszerben ültek, és mint általában, így most is minket másolva, machariel + navy apoc flottát raktak össze. Persze, mivel a sima túlerő nem elég, és a rendszer rettenetesen fontos nekik (érthető módon), így ahogy szokták, most is idehívták a bérenc Pandemic legiont ( Pathetic Legion, t3 proteusok ). Pontosan nem tudni, hogy ilyenkor mennyit is fizetnek, de szerintem rövidesen kiderül. Továbbá,  ( és most jön a vicces rész ) idekönyörögték a Circle of two ( co2 ) alliancet, akikkel még kb egy-másfél hónapja egymást lőtték az északi drone területekért, illetve a Nulli secundát egy nagyobb bomber-winggel, akik ez által a Pathetic Legion oldalán harcoltak. Ha jól emlékszem nemrég még a PL pakolta őket kifelé délről, illetve sanyargatja a maradékot Doril rendszerben, Curseben, most meg ment a puszi-pacsi, mindenki vonja le a következtetéseket J. ISK-ból persze az utóbbi két résztvevőnek is jutott, hiszen pénzért itt bárki szétteszi a lábát.

A mi oldalunkról vittünk egy Machariel flottát, a Solar fleet szintén, illetve újdonsült szövetségeseink, petjeink, hívjuk, ahogy gondoljuk (hisz mint tudjuk a RAX is mindig az IT szövetségesének hívta magát) egy dominix ganget rántottak össze a célra.

A túlerő ellenében, mint mindig, most is vállaltuk a csatát, titán bridgen érkeztünk a rendszerbe, ahol először az egyik saját POS-unkra warpolva vártuk az utasításokat. Amint elhangzott a „warp” parancs, mentünk is a station gridre. Érkezéskor először a legion of x machariel fleetet vettük célba. Szépen fogytak, természetesen mi is vesztettünk 1-2 macharielt, hiszen a doktrína az 1400as arty-k azonnali sebzésére alapul. Ebben az időben a megérkezett dominix flottánk tökéletesen belefutott a Nulli Secunda bombázásába, sajnos pánikszerűen kellett elhagyniuk a gridet (már aki megmaradt), további szerencsétlenség, hogy a kiwarp pontjukon elkapta őket a PL flotta (t3 Proteusok), ezzel megpecsételve a sorsukat.

A solar fleet macharieljei a csatában kb 30 másodpercet szerepeltek, aztán a South Parkból jól ismert jelmondattal (Kapd be gyíkok, én leléptem) távoztak. Ez után a Triumvirate úgy döntött, hogy egyedül is vállalja a bulit.

Mi egy kisebb bombázás miatt le kellett, hogy lépjünk, de azonnal warpoltunk vissza, most már a CO2 ishtar flotta közelébe, viszont távol a többi csatlóstól. Ott rendes vérengzést tartottunk. Hogy érezhető lehessen, én személy szerint öt meghívott targetből kettőre tudtam rálőni, mert a többi meghalt mielőtt befogtam volna őket. Mind ezt két részre osztott fegyverekkel. Egy ideig tudtuk magunkat tartani a pozícióban, ami annak is volt köszönhető, hogy behoztunk a pos alá egy carriert tele interdictorokkal. Utasításba volt adva, hogy aki elveszíti a hajóját, az menjen a carrierhez és üljön bele egybe, ugorjon vissza, és bubizzon le mindent, ami mozog. Amint egy pillanatra levegőt kaptak a védők a buborékok hiányától, egyből a nyakunkra ugrottak, amire mi válaszolva ismét elhagytuk a gridet. Visszaugrásnál az első allign pont megadása után nem sokkal jött az információ, hogy warp szempontjából nem tiszta, PL dictorok bubiznak, így új irányba allignoltunk. Vesztünkre, mert miközben az iránymódosítást végeztük a fejünkre zuhant a komplett PL Proteus flotta és sikeresen lebubizta a flottánk felét, ezzel véget vetve a csatának. A szerencsésebbek / jobbak ki tudtak jutni, de sajnos nagyon sok macharielt vesztettünk, így nem tudtuk vállalni a további küzdelmet.

A rendszert megvédték, papíron mi nagyot buktunk, de a cikkből talán tisztább képet lehet kapni arról, hogy mi is zajlott pontosan (még ha kicsit pártos is vagyok). Illetve talán kicsit látható, hogy hogy is harcolunk mi a Triumvirateben.

Report itt, kicsit többet mutat mint ami történt.

Isanoe nothwood

Reklámok