június 12

Letöltés címke

A Marsi – Mark Watney életrekel novemberben

Az utóbbi idők egyik legnagyobb sci-fi szenzációjából, Andy Weir A marsi című könyvéből Ridley Scott forgatott filmet. Az első előzetes június 8-án jelent meg az interneten.

A film egy marsi asztronauta, Mark Watney történetét meséli el, aki egy heves marsi viharban eltűnik, így a bolygót éppen elhagyó csapata nem is kutat utána, mivel halottnak hiszik. Azonban Mark túlélte a vihart és rá kell jönnie, hogy egyedül maradt a Marson, ahol minden képességét bevetve kell a túléléséért küzdenie

.

A 20th Century Fox stúdió még 2013-ban vásárolta meg a filmkészítés jogait. Az ekkori elképzelés szerint Drew Goddard (Z világháború, Cloverfield, Ház az erdő mélyén) lett volna felelős a forgatókönyvért és a rendezésért is, azonban Goddard kilépett a projectből. A produkció szerencsére nem sokáig maradt rendező nélkül, 2014-ben Ridley Scott (Alien,Szárnyas fejvadász, Prometheus) foglalt helyet a direktori székben.

A színészgárda is igen erősnek mondható. Főszerepben Matt Damon lesz látható, továbbá játszik még a filmben Jessica Chastain (Csillagok között), Michael Peña, Kristen Wiig, Kate Mara (Vasember 2, Transzcendens) , Jeff Daniels, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean, de egy magyar színésznő, Bordán Lili is feltűnik a vásznon.

De fontos azt megemlítenem hogy a könyvet a film  előtt mindenképp olvasd el, szenzációs! Korábbi cikkünk a könyvről .

A film várhatóan 2015. november 15-én kerül mozikba, itthon Mentőexpedíció (whut?) címen.

 

Reklámok