július 18

Letöltés címke

Armored Warfare – WoT kicsit másképp

Ki ne ismerné a World of Tanks nevű játékot? Akit egy kicsit is érdekelnek a világháborúk és a harckocsik az biztosan kipróbálta. Jómagam is, mint sokan mások elég sokat toltam kis kihagyásokkal de valahogyan hosszútávon soha nem tudott lekötni. Aztán egy idő után már be sem logoltam még 1-1 kör erejéig sem. Valahogy nekem nem nyújtott soha igazi élményt bár tény, hogy azért egy időre ráfagytam. Sosem voltam nagy kedvelője az arcade játékoknak, mindig is a szimulátorokat kedveltem így soha nem töltöttem el ezekkel a játékokkal pár hétnél esetleg egy-két hónapnál hosszabb időt. Sajnos a jelen cikk tárgyát képező játék is ezek közé tartozik azonban néhány dolog mindenképpen említést érdemel.

 

Az egyik az engine. A WoT bár nem csúnya, azért olyan nagyon szépnek sem mondanám viszont annak az enginnek megvannak a maga korlátai. Ez alatt a cucc alatt a legújabb CryEngine (3.81) van ami amellett, hogy döbbenetesen jól néz ki, valós időben dinamikusan számolja a ballisztikát minden egyes kilőtt lövedékre/rakétára és azok a különféle páncélokra gyakorolt hatásait.

Armors and Countermeasures – Dev Diary

Ammo Types – Dev Diary

 

A játék a modern korban játszódik, modern eszközökkel modern kori harcmezőkön. Városok, ipartelepek, olajfinomítók és persze vannak pályák amin ott a jól megszokott susnyás is. 🙂
Itt is több féle járműtipus van jelen ahogy arra számítani lehetett. AT (Artillery azaz tüzérség), AFV (lightly armored reconnaisannce vehicles azaz könnyűpáncélos felderítő járművek, LT ( Light Tank azaz könnyűpáncélos harckocsik) és MBT (Main Battle Tank azaz nehézpáncélos járművek). Hála istennek itt nincsenek nemzetek, az emberünk egy zsoldos mindennapi életét éli aki ugye napi 150 sok vs sok harckocsi csatában vesz részt. 🙂 A járművek beszerzése Arms Dealer-ektől történik akik több nemzettől szerzik be az árujukat így ha mondjuk 2 ilyen archoz van hozzáférésünk az nem korlátoz le minket 2 nemzet járműveire, ugyanaz a figura árulhatja több nemzet járműveit és azokhoz upgradeket. Teljesen jó megoldás, sokkal szabadabb így a dolog és végre olyan nemzetek is megjelennek akik csak néhány járművel képviseltetik magukat a palettán. Ez ugye WoT-ban nem lehetséges, mert ami nem tesz ki egy egész Tier tree-t az ugyebár nem létezik. Rengeteg jármű van már benne most, és ez nagyságrendekkel fog bővülni a későbbiekben.

Ugye a modern járművekkel együtt modern lövegek, pánzélzatok, lövedékek (wolfram és ilyen finomságok 😀 ) valamint egyéb modern fegyverrendszerek, mint például rakéták (TOW) és az  azok ellen használatos contermeasures (csalik, decoyok) is megjelenik ami egészen új ízt ad az egésznek. Ráadásul igen epic kinézete van egy-egy ilyen ütközetnek a távolból és sokkal több taktikai lehetőséget is biztosít.

A játék egyébként nagyon hasonlít a WoT-ra működésében, a premium rendszerben ami egyáltalán nem rossz szerintem lévén, hogy versenyhelyzetet, konkurenciát hoz létre ami megszünteti a monopóliumot. Szerintem ez jó dolog. Sok (nagyon sok) apróságban különbözik tőle, látszik hogy a fejlesztők tolták a WoT-ot, tudják mik a hibái és próbálják nem ugyanazokat elkövetni, valamint nagyon sok dolgot eleve tartalmaz ami a másikból hiányzik.

A játék jelenleg Early Accessben elérhető ahol különféle csomagok vannak ahogy azt már megszokhattuk. Én az alapcsomagot vettem meg ha jól emlékszem talán olyan 10 font körül fizettem érte már fogalmam nincs de megérte. Már most is teljesen élvezhető a játék, a szerverek mennek van rajta player is rendesen, és egyenlőre (hálistennek !!!) hiányoznak róla a hülyegyerekek úgyhogy gondoltam meghígítom kicsit a Magyar EvE Communityvel. 🙂 A játék egyenlőre teljesen optimalizálatlan, viszont így is NAGYON jól néz ki és mindent maxra téve is van vagy 60 fpsem szóval az engine stabil, mint a beton.

A játék fejlesztője az OBSIDIAN akiknek olyan remek játékokat köszönhettünk, mint a Knights of the Old Republic 2 (közismertebb nevén KOTOR2), Dungeon Siege 3, Neverwinter Nights 2 + DLCk és Fallout: New Vegas. Finoman szólva sem amatőrök, véleményem szerint az egyik ha nem a legjobb enginet licenszelték a játékhoz és így az összes erőforrásukat a tartalomra fordíthatják.

Itt lehet befizetni az Early Accessre akit érdekel: Founders Packs
Features: Armored Warfare – About

A játék YouTube csatornája : YT Channel

 

Itt egy gameplay+explanation video egy sráctól, sok ponton összehasonlítja a WoT-tal, és nagyjából látszik miről is van szó.

 

Sajnos mindössze néhány órát tudtam vele játszani eddig de munkába/ból utazás közben beleástam magam a fórumba és annyit leszűrtem, hogy az egész cucc egy ballisztikai szimuláció köré épül. Az armor layerek, armor angle-k, ammo penetrationok viszonyát nagyon komolyan veszik. Érdemes megnézni a 2 devblog videót amit linkeltem, ott szépen bemutatják. Szerintem annyi pénzt megért amennyit ráköltöttem, és bár ugye Free to Play lesz ez is, érdekelt a dolog meg ismerem a Youtubert egy másik játékből és kíváncsi voltam mitől van úgy oda. Nem bántam meg, tényleg jó cucc szerintem, akit érdekel téma annak csak ajánlani tudom. És bár ez megint csak nem szimulátor, de azért egy elég minőségi arcade gamenek néz ki már jelenlegi formájában is és a készítők elhivatottságát nézve ezt elrontani nemigen fogják.

-neutchainwarg

 

Reklámok