július 19

Letöltés címke

ÚJ Magyar Alliance?? – Bicska nyitogató téma

Kezdeném avval hogy milyen lehetőséget látok az egészben a mostani sov változások után. Gyakorlatilag aki a 4 órás ablakban elegendő erőt tud felvonultatni a rendszere védésére az már eleve nyert. Ha esetleg sov-ot szerez a szóban forgó szövetség egy US time zone területen azt nagy eséllyel meg is tudja tartani. Elegendő létszám így is szükséges a terület védelmére és elfoglalására, amit önerőből egyik magyar cég-szövetség sem tud kivitelezni. Lehet hogy csak a véletlen műve hogy a magyarok nagy része fountain-ben van megint, egy újabb újjászületés várható?

Tehát a céljaink azonosak,az is kiderült hogy mindenütt sok a carebear 🙂 aki mást állít az még magának is hazudik, sov-ot szeretnének fent tartani a magyar cégek többsége. Mi is állja útját az egész dolognak? Tudom a régi sérelmek, rengeteg nézeteltérés. Mindennek megvolt az oka hogy anno szétesett a RAX, az FGC távozása. De újra tiszta lappal lehetne indítani egy új szövetségben, új vezetési rendszerrel kialakításával. Gondolok én itt a felsőházra” HC” alsóházra” corpok által választott képviselőkre”.  Nem új cégek kellenének, nem is feltétlen új vezetők, csak több embert bevonni az “élet” szervezésébe ,így magukénak érzik az általuk létrehozott légkört.

Most felmerül az a kérdés, hogy én mennyit dolgoztam azért hogy az én szövetségem ilyen legyen amilyen, az a befektetett munka nem fog elveszni. Ha úgy sem működne a dolog akkor mindenki vissza megy a saját dombjára kapargatni a szemet. Igazából veszteni valója nincs senkinek, csak pár kattintás az egész és némi munka a  Még ha ideig óráig is működik a dolog akkor is maradandó élményt hozhat az emberek számára.

Több egykori szövetséget próbáltak már talpra állítani a közelmúltban, több illetve kevesebb sikerrel. Szerintem nem a meglévőt kell pofozgatni, az már úgy is csak egy maroknyi embernek jelenthet még csak valamit. A játékosok nagy része már nem is játszik akik a dicső múltban részt vehettek, ezért kell tiszta lappal indítani, hogy az újak is megszerezzék a saját aranykorukat. Arról nem is beszélve hogy a régieknek is hozhat a dolog új kihívásokat.

Ismétlem, soha nem volt ekkora létjogosultsága egy  “egynemzetű” szövetségnek mint most.

Nektek mi a véleményetek?

UPDATE!!!

Móricka ábrán szeretném szemléltetni az általam kigondolt döntéshozó formát. Nyugodtan meg lehet rugdosni az ötletet, ez sem tökéletes.

Alsó ház

A szövetségben lévő cégek 2 főt delegálnak az alsóházba, ezt a cég berkein belül határozzák meg. Nem kell directornak sem lenni, az ő feladata a cég érdekeinek, vagyis a tagjainak a képviselete. Ide kerülnek felterjesztésre az ötletek, javaslatok, problémák megoldása. Kisebb ügyes bajokban ők is döntéshozó szervként működnek, amit nem tudnak megoldani vagy céges pozíciójuk nem engedi meg azt feljebb dobják a Lordok házába. Továbbá a Lordok háza által meghozott döntést is megvétózhatják 2/3-os többséggel, visszadobhatják újratárgyalásra. A fontos ügyeket egyből a lordok házába is be lehet juttatni, így nem vesznek el a bürokrácia útvesztőiben.

Lordok Háza

Várhatóan a cégek ceo alakítják majd ezt a csoportot, itt megvitatják az alsóházból érkezett javaslatokat. Amit elfogadtathatnak a Lordok házában, az alliance ceo is hivatalos a lordok házába, az ő szavazatát duplán kell számolni. A Lordok háza magában is joggyakorló, nem szükséges a CEO belegyezése. De ő is élhet a vétó jogával, visszadobhatja újratárgyalásra a kompromisszumok kidolgozására.

Ez a rendszer valóban körülményesebb mint az általában működő szervek, de mivel több ember veszt részt a szövetség életében egyes emberek feladata csökken, mivel ez egy játék, nem egy munkahely, ennek örülünk 🙂Továbbá több agy több mindent megold, a vezetők távolléte kezelhető marad a szövetség számára. Az az ha elmegy a CEO katonának, nem áll meg az élet, vagy ha valakinek magánéleti gondjai vannak nem lesz akkora kihatással a többi ember játékára.
Pozitív hozadéka a dolognak hogy a cégek delegált tagja jobban megismerik egymást, kialakul valamilyen kapcsolat a cégek között, akár rossz akár nem 🙂 A cégek és a tagjaik úgy érzik hogy valóban a szövetség tagjai, az ötletek és információk szinte biztos hogy eljutnak a vezetőség fülébe.
A játék nagy része mégsem a pvp-ről a pve-ről szól hanem a megfelelő kommunikációról, helyes stratégiákról, helyes döntésekről. Bár kissé utópisztikusan hangzik a dolog, de szerintem megvalósítható 😀

Reklámok