augusztus 24

Letöltés címke

EVE Tudábázis: CONCORD, az égi rendfenntartó

Az alábbi cikk a Mark726’s EVE Lore Survival Guide: CONCORD cikk fordítása, MiDae által.

CONCORD: Az Ég Rendőre

ConcordA CONCORD – ami a CONsolidated COoperation and Relations commanD (Megerősített Együttműködési és Kapcsolati Parancsnokság) rövidítése – eredetileg a Jovék ötlete volt. Mivel azért alapították, hogy a birodalmak közötti békét fenntartsa, számos csillagközi ügyben kapott elég nagy hatalmat. A CONCORDnak az az elsődleges feladata, hogy a különböző birodalmak között megtartsa a status quo-t. A leghasznosabb eszköze erre talán a az Alfa-Gamma 12 Direktíva, ami lehetővé teszi a számára, hogy elvegyen akármilyen technológiát, ami megzavarná az egyensúlyt, és elárverezze a másik három birodalom között (az AG 12 újra lecsap, bár nem név szerint – a Templar One-ban egy újonnan kifejlesztett zsoldos technológiával történik ez).

Eredetileg 23233-ban alakult, és senki sem volt tisztában azzal, hogy mit is fog kezdeni újdonsült erejével. Kis időbe telt, de felvette a tempót. Közel 15 év kellett hozzá, hogy komolyan vegyék, amikor is már a Caldari-Gallente háború végéről tárgyaltak. Onnantól kezdve a támogatóinak a köre csak növekedett, és jelenleg már önfenntartó, amit a kapszulásoktól befolyó tranzakciós adókból (azok a csodálatos forgalmi adók, amiket mindig fizetnünk kell) és egyéb bevételekből fedez. Mára a CONCORDnak már nem kell anyagilag a nagyhatalmakra támaszkodni, és ezt a szabadságot arra használta, hogy a saját útját járhassa, a birodalmaktól függetlenül.

247px-DedA CONCORDot a Belső Kör irányítja, ahova New Eden mind az öt nemzete küld egy-egy megbízottat, hogy képviseljék a saját érdekeiket. Úgy tűnik, hogy a Belső Körnek elég jelentős hatalma van a birodalmak felett: az YC szerint 110-ben történt támadások után a különböző birodalmak addig nem állíthattak ki kapszulások-vezette milíciákat, amíg a CONCORD nem fogadta el a Vészhelyzeti Milícia Haderő Törvényt. Onnantól kezdve a CONCORD számos osztályra oszlik. A kapszulások a legjobban talán a Direktíva Rendészeti Osztályt ismerik: ők azok, akik lerobbantanak téged az égről, amikor CONCORDálható cselekményt követsz el az űrben. Ők a csillagok rendőrei, akik a biztonságosabb űrszeletek pilótáit védik. A másik ügynökség, akikkel nekünk kapszulásoknak a legtöbb kapcsolatunk van, a Biztonságos Kereskedelmi Bizottság: ők azok, akiknek az adót fizeted, és ők szabályozzák a kereskedelmet a birodalmak között.
A CONCORD másodlagos feladata az, hogy minket, kapszulásokat felügyelet alatt tartson. Ennek érdekében a Jovék speciális fegyverekkel szerelték fel a CONCORD hajókat, amik így sokkal veszélyesebbek a kapszulások hajóira, mint az általános hajókra. Ez a speciális fegyverzet tartja (elméletileg) sakkban a pod pilótákat, miközben a CONCORDnak sem ad olyan nagy előnyt, hogy túl erőssé váljon.
Reklámok