szeptember 13

Letöltés címke

Distant Worlds: Universe

Sziasztok!

Régóta szemeztem már a Distant Worlds: Universe-el, de annak ellenére, hogy leginkább 4X játékokkal játszok, mindig elrémített a DWU, talán mert nem körökre osztott (ami az én ízlésemnek a legjobban megfelel), hanem real time pausable. A félelmem nem volt alaptalan, iszonyatosan összetett a játék (amin a nem túl életképes UI és betűtípus/méret nem sokat segít – de kb ennyi a hibája az egész játéknak), viszont pont az összetettsége miatt “kifizetődő élményben”.

Kinézetre kritikán aluli (ami mondjuk egy ilyen típusú játék esetében talán nem is lényeges annyira), de nem is véletlenül az, hiszen hatalmas (pl 1000 naprendszer 1 térképen, amelyekben random számú bolygó+hold+asteroid belt van, és mind kolonizálható, vagy építhető rá valami), és mid – end game környékén képes még így is megizzasztani a keményebb vasakat is (állítólag), főleg ha már felfedeztük a térkép nagy részét, a többi birodalmat, amelyeknek több 100 vagy 1000 hajója cirkál össze vissza.

DWU

A cikket tulajdonképpen csak azért hoztam létre, hogy ha mást is érdekel a játék, vagy esetleg más is játszik vele, akkor lehessen beszélgetni róla, hiszen sokszor nem egyértelműek elsőre a dolgok, és jól jöhet a segítség. Én jelen pillanatban a 2. játékomat nyomom, kb 5 órám van benne eddig és most jutottam el odáig, hogy képes vagyok kolonizálni a saját kezdő naprendszeremen kívül is. Az első játékról nem szeretnék bővebben beszélni (kb 2 óra után a 4 kalóz birodalom közül az egyik elkezdett kifilézni, annak ellenére hogy mindenkinek fizettem a védelmi pénzt…), fájó pont, mivel úgy éreztem edzett vagyok ezekben a típusú játékokban 😀 A DWU ráébresztett, hogy nem biztos 🙂

Külső infók:

 

Reklámok