Háború Insmotherben -YPW-M4

Fordítás-kivonat az evenews24 cikkéből:

Már lassan hónapok óta nincs béke a keleti végeken,

A Triumvirate, Legion of xXDEATHXx, Solar fleet és még pár apróbb entitás röviden: DRF ( Drone Regions Federation)

és a

Red Alliance vezette, Soviet-union +Gorgon Empire meg még pár apróbb entitásból álló RMC ( Red Menace Coalition ) az utóbbi hónapokban folyamatosan harcolnak Az Insmother régióban és környékén.

A tegnapi napon 18:30 EVE time körül YPW-M4-ben (http://evemaps.dotlan.net/map/Insmother/YPW-M4#kills24) kijött reinforcedből egy Triumvirate Medium POS (hafnium hold, lol)

Mindkét oldal felfleetelt, a DRF két fleetet állított össze, egy Proteus és egy Machariel fleetet, kb 200 fővel összesen. Az RMC egy 100 fős Machariel fleetet hozott, Triage Carrier támogatással.
Az RMC ért előbb a rendszerbe és a POS-hoz warpoltak, majd behoztak egy kissebb Dreadnought különítményt és hamar lelőtték a tornyot majd  kirakták a sajátjukat. A Dredek kiugrottak, azonban a subcapital fleet ott maradt a POS griden, őrizték az anchorolódó tornyukat.

A DRF nem adta fel, a Proteus fleetjükkel beugrottak a rendszerbe a Q7-FZ8 kapun keresztül, majd az RMC-s Macharielek közé warpoltak, közben a Saját Machariel fleetjüket titán bridgen keresztül kb 200km-re cynozták be az RMC-s Macharielektől.
Tovább bonyolította a helyzetet, hogy időközben megérkezett egy kb 100 fős Stainwagon Cerberus fleet, ami az RMC-nek jött segíteni. Elkezdődött a darálás…. A DRF Dredeket és Carriereket cynózott be az RMC-s Triage Carrierjei mellé és rövid idő alatt ledarálta a Triage Supportot, így az RMC-s Macharielek logi támogatás nélkül maradtak, miközben 0-án rajtuk volt a DRF-es Proteus fleet, meg a DRF-es Dredek és Carrierek……….Triage support nélkül 5-6 Macharielt vesztett az RMC-s fleet egy-egy Proteus lelövése közben.
Eközben a DRF-es Machariel flotta a Stainwagonos Cerberus fleet ellen harcolt. Néhány Machát elvesztettek a Cerberusok heavy missile alfájától, azonban egy Machariel elvesztését kb 5 Cerberus kilövésével hálálták meg.

Az RMC és Stainwagon flották tehát a megsemmisülés küszöbén voltak, a vereséget csak úgy lehetett elkerülni, hogy tovább emelik a tétet. Cynó nyílt és az RMC behozott 6 Titánt és 18 Szupert, amik nagyon gyorsan végeztek a DRF-es Dredekkel és Carrierekkel.

háttér2

Azonban a DRF-es capitalok már elvégezték a feladatukat, az RMC Machariel flottát támogató Triage Carrierek likvidálásával, és az RMC-s Machariel flotta lassan felőrlődott a Proteusok által…… közben a Stainwagonos Cerberus fleetnek is el kellet hagynia a gridet, mert a DRF-es sniper Machariel flotta szétlőtte őket…… A DRF-esek közben egyre több diktort hoztak a rendszerbe, hogy az RMC-s szupereket ott tartsák, miközben a Proteus és Machariel fleetjeikkel uralták a gridet. A DRF behozta a saját szuper flottáját, (18 Supercarriert és 2 Titant) és a csata végképp eldőlt…….. a DRF szuperjei mind armor tankosok voltak és könnyen tankolták a bejövő sebzést, míg az RMC-s szuperek vegyesen armor-shield tankosok voltak. A végeredmény nem volt kétséges, pláne hogy a DRF-es subcapital flotta hamar lelőtte az RMC-s fighter bombereket és fightereket……ezáltal szinte lenullázva az RMC-s szuper flotta sebzését.

A Stainwagon Cerberus flottája vissza-visszawarpolt a gridre és a folyamatosan érkező erősítésükkel jópár diktort lelőttek, és így esélyt adtak néhány RMC-s Szupernek a menekülésre,de még így is 2 Titánt, 7 Supercarriert, 10 Dreadnoughtot, 4 Carriert 114 Battleshipet+aprólék vesztettek. Ha hozzávesszük a Stainwagon veszteségeit is, akkor összesen 372 Hajót vesztett az RMC+Stainwagon mintegy 574 Milliárd ISK értékben.

Miközben a DRF vesztesége mindössze 13 Dreadnought, 3 Carrier, 9 Battleship, 21 Strategic Cruiser+aprólék 78 Milliárd ISK értékben.

A csata hírére elkezdtek ömleni a mindenféle koalíciók által küldött flották, többnyire mindenki azért jött, hogy a szuper killekbe bele tudjon érni. Megérkezett a PL és az NC. is, de az Imperium (alias CFC) is szép számmal küldött pilótákat, de nagyobb incidens nem történt, a DRF miután végzett, hazaugratta a Szuperjeit.

háttér3

Az NC. a szuper flottájával tartott közben YPW-M4-felé, hogy az RMC-s szuperekbe még bele tudjon érni, azonban az egyik Aeonjukat leválaszották a flottától a nagy kavarodásban és kilőtték a Providence-esek

http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=30835014

Bár még szinkronizálódnak a killboard statisztikák, az elmondható hogy kb. 1300 karakter vett részt a csatában, amely több mint 3 órán át tartot, néha 10%-os TIDI-vel.

Battle riport:

http://evf-eve.com/services/brcat/?s=784&b=6721503&e=270&t=0tysOdLAzzbaaaaaaaaaaaae&r=1

(bocsi a gépelési és helyesírási hibákért, elég kutyafuttában készült)

Reklámok