Outpost platform nagy utazása

Magyar vonatkozású cikk tűnt fel a minap az evenews24-en. Első ránézésre semmi különös, a pwn-O-graphy veszített egy freightert és 9 fős kíséretét nulsecben.
Ami miatt mégis hírérték egy nemzetközi hírportálon, az a freighter tartalma volt. Az Outpost Platform a sov nulsec állomás építésének mondhatni alapköve, hatalmas mérete, és hasonlóan magas értéke miatt szállítása komoly előkészületeket, és rendkívüli biztonsági intézkedéseket kíván.

Az evenews24 cikk tartalma röviden:
Szerda este Paragon Soulban egy Hole Control fleet lelőtt egy PWN-os providence-t.
A freighter tartalma – egy 25milliárd értékű amarr outpost mag – túlélte a robbanást, és mivel a PWN nem kívánta visszavásárolni, HS-ben, Hurtokenben került fel marketre.
A Hole Control CEO-ja elmondta, hogy felderítőik látták, amikor a freighter és kísérete beugrott a velük szomszédos C5 WH-ba, ők pedig ráfordultak annak nulsec kijáratára a “könnyű carebear killek” reményében.
A meglepetés-szerű rajtaütés sikeres volt, a freightert megfogták, a kíséretét lelőtték, végül végeztek a freighterrel, és elszállították az outpost magot. Freighter pilótájuknak ráadásul egyedül kellett megtennie az utat vissza HS-be, mivel bezárult a WH mögötte, és a kísérő fleet kint rekedt.
A PWN freighter pilótája nem kívánt nyilatkozni, a PWN CEO-ját Mermaliort is megkeresték.

Az eredeti cikk és a battle riport itt olvasható.

Sikerült kapcsolatba lépnem egy PWN közeli forrással, aki igazolta a történteket.
Az outpost HS-ben készült még korábban, a szállításhoz már 2 hónapja kerestek biztonságos, közvetlen WH-t HS-ből nulba, ami azonban csak nem született. A választott útvonal nem volt teljesen ideális – egy C5-ön vezetett keresztül, aminek 1 jump-ra volt kijárata a nulseces végcéltól – de a kockázatot vállalhatónak találták. A felderítőik nem jelentették az ellenséges fleetet, így meglepetésként érte őket a támadás, és bár mindent megtettek, hogy megmentsék a freightert, végül a teljes konvoj odaveszett. A forrás szerint a türelmetlenség vezetett a történtekhez, de megtanulták a leckét, és többet nem esnek hasonló hibába.

Az outpost minden esetre nagyot utazott aznap, és nagy szerencséje a Hole Controlnak, hogy magányos freighterüket nem találta meg senki út közben, pedig az igen pikáns csavar lett volna a történet végére.

  • Peter Ska
Reklámok