Shonion – Játszani egy életen át és azon is túl

Játszani egy életen át – egy jó élet, mint egy jó játék, amíg a szív meg nem áll…

A buli napján, Szilveszterkor megállt egy jó szív. 34 éven át kitartóan vert, a barátaiért, a kedveséért, a jó dolgokért. Aztán úgy döntött, hogy nem nyit már új évet. Olyan ez, mintha azt üzenné, hogy “srácok, móka az egész, játsszatok tovább” – de mi nem tudunk most játszani. Most az emlékezés ideje van. Az új évben a mi szívünk sajog. Érted.

Drága barátunk! Shonion!

Az egyik legcsodálatosabb ember, vezető, higgadt, nyugodt, megfontolt, másokat békítő jó barát voltál. Talán így gondolja minden magyar, sőt mindenki a világon, aki Veled játszott, aki csak ismert, vagy kapcsolatba került Veled.  Meghatározó személye voltál mind a magyar közösségnek és a nemzetközinek. Úgy gondolunk Rád, vissza, hogy Te vagy a magyarok arca, akit öröm megmutatni, aki másokra mosolyog, ha kell, de elég haragvó, ha védelemre szorulnak a bajtársak.

Gősi Gergelyként, egy másik, egy élet nevű játékban egy ideig a MOL-nál, később a Citibanknál, rendezgetted a biteket. Programozóként, informatikusként, dicsért, kedvelt Téged minden munkatársad, vezetőd. Végtelen türelemmel és higgadtsággal kezelted életed minden aspektusát. Mi csak annyit tudunk erről, hogy elégedett és nyugodt voltál a munkádban.

Mi, mint vezetőnket, játékostársunkat ismertünk és szerettünk meg Téged! Játékos pályafutásod az EVE-online-al teljesült be, ám korábban kalandoztál máshol is. Érdemeid már-már végtelenek, de most mi, a barátaid, megpróbáljuk összeszedni őket.

Igazi csapatformáló vezető voltál. Egy barátoddal kezdtél el játszani,még 2006-ban, egy ködös novemberi napon. Ám úgy döntöttél, hogy a 10 éves évfordulód nagy csatáját már a mennyek országának Free Gates csapatában játszod le. Az a hír járja, hogy akkor is, mikor csak egy kezdő szintű haulert tudtál vezetni, amint magyarokkal találkoztál, összehívtad, csapattá szervezted őket. Többedmagaddal alapítottad meg a Bounty Hunters nevű céget, később ez beolvadt a Hungarian Rangers [HU-RA] nevű cégbe, ahol majdnem 10 hónapot töltöttél. Ezután a [HU-RA]-ból kiválva több emberrel közösen léptetek át  a Free Gates Corporation-be [FGC] 2007.09.20-án és tagja maradtál végig. Ugyan nem vezetőként kezdted, de jószívűséged és végtelen türelmed által hamar, biztos léptekkel haladtál előre a ranglétrán.

 

Shonion

 

Nézzük most játékos életed szakaszait!

 

Korai időszak

Az FGC Tagja volt a TSC (The Sphere Confederation) szövetségnek, aminek a [HU-RA] is a tagja lett. Shonion itt került kapcsolatba először ennyi emberrel és az FGC-vel. Továbbá a JMU-val akikkel az idők folyamán szoros barátságot kötöttek. A TSC alatt váltott céget és lendült bele az akkor még elsősorban “carebear” beállítottságú FGC-be. A TSC a BOB (Band of Brothers) egyik határmenti gyarmata volt, amit a 2007 év végi mindent elsöprő anti-BOB koalíció szinte teljesen elpusztított. A TSC-nek nem volt választása és Fountainba költözött NPC állomásokra. Itt került először közelebbi kapcsolatba a HUN reloaded nevű akkor még mindössze a HUN Corp-ból álló szövetséggel, aminek később a Ceo-ja lett. A TSC vállvetve harcolt a RAX-al a Fountain-t megszálló erőkkel szemben, Shonion itt kezdő flotta parancsnokként próbálhatta ki magát, sikert sikerre halmozva. Fountainben a céggel csak gerilla háborút tudtak folytatni a hatalmas túlerővel szemben, ez rengeteg konfliktust okozott a különböző beálítottságú játékosok között. 2008. januárjában néhány baráttal a magyaroknak Fregatt bajnokságot rendezett. A bajnokságban a díjak értékét a saját vagyonából megnövelte, hogy valóban értéket adhasson a nyertesnek. Nem csak a maga nevében, hanem a csapata nevében is adakozó ember volt, gyorsan népszerűbb és népszerűbb lett a magyarok körében.

A TSC szétesésével az FGC és a JMU együtt belépett a Destiny szövetségbe és Deklein régióba költöztek. Négy hónapon át az egyre több szerepet kapó Shonion a külföldi szövetség ölében, a Destiny-ből való távozásig a cég CEO-ja lett. A cég ez alatt az idő alatt arculatváltáson esett át és a harcé lett a főszerep.

Egy rövidebb Fountain régióban töltött időszak után az Axiom Empire szövetségbe vezette a céget, ami ismét a BOB oldalához való csatlakozást jelentette. Itt eltöltött ideje alatt a cég finomította PVP és PVE tudását egyaránt, de nem érezték magukénak így a JMU-val és az ekkor csatlakozott WOT (Wings of Turul) céggel együtt átléptek a szintén BOB barát Skunk-Works szövetségbe. Itt teljesedett ki 0.0-ás élete a céggel együtt. Kezdett egyre jobb FC lenni. A Skunk-Works-el végig, egészen a GBC (Greater Bob Community) teljes összeomlásáig kitartottak.

Kisebb kapkodós,  gyengébb szövetségek következtek, sorrendben: Agression, Southern Cross Alliance, THE KLINGONS. Mind az EVE univerzum déli fertályán. Ez idő alatt tovább növelte a másokkal közösen híressé vált “Crazy Hungarians”  becenevét a FGC-JMU-WOT koalicíónak. Továbbá 2009-ben több magyarországi játékos rendezvényen is részt vettek barátaival (például a budapesti Gamescon ) azért, hogy népszerűsítsék az EVE-online-t.

 

A nagy magyar szövetség időszaka

2009.11.26.-án a “Crazy Hungarians” csoport követve a Hun Reloaded magyar szövetség hívását belépett az álomba amit “össz-magyar szövetségnek” neveztek. Persze az össz-magyar szövetség még sosem alakult meg, de a RAX idővel a valaha volt legnagyobb magyar szövetséggé duzzadt. A RAX-ot felrázva és ismét Fountain-be költözve Shonion épített egy állomást. Itt segített fejlődni a szövetséget és közreműködésével bővült a közösség.

 

Sok ember sok különböző cél!  Ugyan Shonion a szövetség CEO-ja lett másfél év tagság után, ez az időszak nem volt konfliktusoktól mentes. Jól kezelve a konflitkusokat, a Fountain időszak után jött egy Curse majd Delve korszak, ahol 100 fős flottákat sikerült a RAX zászlaja alatt vezényelnie. Itt találkoztak és kerültek közel a Nulli Secunda szövetséggel. A 0.0 rendszereket jellemző zavaros időkben, a vezetése alatt álló emberek egyre jobban tisztelték és bízták magukat Shonion helyes, megfontolt itélőképességére. Szoros kapcsolatot építve ki a Nulli Secunda szövetséggel “Delve sandbox” után hű szövetségessé tette a RAX-ot a ki alakuló N3 koalicióban. Rengeteg barátot szerzett a külföldiek körében is. Majd cégek szűntek meg és olvadtak be folyamatosan az FGC-be, ahogyan kívülről is jöttek emberek. Irányítása alatt egyre nagyobb és erősebb lett cége. Ő maga is részt vett a 2012-es évi Alliance Tournamenten ahol a RAX tagjaként 2. helyezést ért el. A tournament alatt és utána is még hónapokig ismét Fountain régióban élt a céggel most már negyedik alkalommal. Fountain elkezdett ellaposodni. Változásra volt szükség, így ismét a követte az N3 koalíciót ezúttal Immensie-be ahol Sovot is tartottunk fent és ismételten épített egy állomást a konstellációban, ahová a csapat átköltözött, szoros barátságot tartva fent az N3 tagjaival. Sajnos a következő évi 2013-as Alliance Tournament idejére már annyira sok volt a konfliktus, hogy ezeket nem lehetett kezelni.  A sikertelen bajnokság után jobbnak látta egész cégével együtt elhagyni a RAX-ot. Az irány ismét pár hónap Fountain volt.

 

Nulli Secunda és körülötte

A Nulli Secunda szinte azonnal szerette volna az FGC csatlakozását, de körülbelül fél évig a RAX elhagyása után Fountainben nagyon jól szórakozott a cég és sikereket ért el PVP terén és a New Eden Open második rendezvényén a Kolbasz Inside csapat oszlopos tagjaként. Ötödik Fountain “bérlés” után elfogadta és másokat is meggyőzött, hogy be kell lépnünk a Nulli Secunda szövetségbe. Itt a szövetség szerves részévé tette a céget, lelkesítve a tagságot, hogy folyamatosan legyenek jelen a PVP tevékenységben. 2014-ben ismét részt vett cége vezetése alatt a meglepetés második helyet hozó 12-es Alliance Tournamenten, sok munkát bele fektetve. Az FGC mérete, aktivitása és globális elfogadottsága csúcsára ért vezetése alatt.

 

A játékban beálló változások ugyan szétvetették az N3 koalíciót, de Shonion rendíthetetlenül és végtelen türelemmel építette a cég Supercapital flottáját és létszámát. A változás vihara az S2N szövetséget is elérte, 0.0 Feythabolis régióját el kellett hagyni és tovább állni az érkező túlerő miatt. Shonion és az FGC helytállt az utolsó pillanatokig itt is, mint több másik szövetségben előtte. a 13. Alliance Tournamenten ismét fontos szerepe volt mint mindig előtte. Az S2N ugyan elkezdett szétesni, de Shonion végtelen kitartással egyben tartva a cég mostanra igencsak változatos már-már össz-magyar tagjait kivezetett mindenkit a káoszból.

  • Pályafutása során 4 állomás épült meg kezei alatt mind különböző régiókban, 2 ezüst és 1 bronz medált ért el a szövetségek megmérettetésein
  • Kiemelkedő Killboard teljesítménye sokáig nem lesz megdöntve.
  • Több százan ismerték közelebbről a világ minden pontjáról baráti beszélgetéseik és végtelen jóindulata miatt.
  • A magyar közösség legjobbja volt és marad is mindenki szívében.

A 6. Fountain-i állomásozása alatt közbeszólt a Való Élet, és itt kellett hagynia a közösséget.

shonion

 

2015.12.31-én délután a szívroham vitte el. Az orvosok 40 percen át küzdöttek az életéért, de ezt a csatát már nem tudta megnyerni a Halállal szemben. Shonion hatalmas űrt hagyott maga után mindenki szívében, aki ismerte. Gyászolja őt menyasszonya, testvére, szülei, rokonai, barátai, munkatársai és rengeteg “űrbarát” akiket játékban ismert meg, és akiknek egy részével a való életben is sokat találkoztak.

 

Drága Barátunk, Shonion! Reméljük az egész közösség nevében, ez a nagy és véget nem érő délutáni szunyókálás, amibe most kezdtél, szebb álmokat hoz Neked!

 

Aki úgy érzi, hogy szívesen búcsút venne néhány személyes szóval, történettel, vagy hozzátenne a nekrológhoz, írja a komment szekcióba kedves sorait!

Tiszteletünk jeléül, gyűjtést rendezünk egy impozáns koszorúra, illetve a felmerülő költségekre a családja részére. (PayPal donate-en keresztül tudsz adni a kegyeleti alapba tetszőleges összeget)

*update a gyűjtés véget ért mindenkinek köszönjük!

 

Nyugodj Békében Vezérünk, Mesterünk, Barátunk!

 

Reklámok