március 22

Letöltés címke

Naku Kapatomi Kapitány története

Birodalmi Flotta gyülekező pont, hely ismeretlen:

Őszülő halántékán a tincseket megigazítva enyhe idegességet érezve magában várta Naku Kapatomi a parancsnokság válaszát, hogy az összevonási ponttól letérve lecsaphasson egy a közelben portyázó kalózra, aki védtelen hajókat támadott meg az elmúlt hetekben. Tisztában volt vele hogy, a parancs szerint egy nagyobb csapat összevonásra irányították hajóját, de a kalóz Donris Alrelix most elővigyázatlan volt és egy olyan kereskedelmi hajót támadott meg amelynek a rakománya fontos volt a Birodalmi Kutató Intézet-nek. Amennyiben ezt sikerülne visszaszerezni akkkor hírnévre tehetne szert,
amelyet évekkel korábban egy vesztes csatában elvesztett, amiért egy Moa osztályú cirkálóra helyezték a peremvidékre.

Ebben a pillanatban a kijelzőn egy bejövő hívás a Flotta Parancsnokságtól, megigazította arany szegélyes fekete zubbonyát és fogadta a hívást:

Itt Naku Kapatomi Kapitány a Lótusz Cirkálóról.

-Kapatomi Kapitány ön kérvényezte hogy üldözőbe vehessen egy kalózt aki több kereskedelmi hajót megtámadt az elmúlt időben, Doinin Admirális engedélyezte a küldetését de feladatául kapta hogy az eltulajdonított rakományt sértetlenül kell visszaszolgáltatnia, ennek megfelelően egy Tengerészgyalogos osztagot helyeztek át a parancsnoksága alá.
A YAO rendszerből indultak útnak menjen eléjük és szerezzék vissza ami a Birodalomé épségben.

-Szabad tudnom hogy mi volt a rakomány tartalma?

-Ez titkosított információ, de ha meglátja tudni fogja mit kell visszaszereznie adás vége.


Kapatomi kapitány feszülten végig nézett a hídon lévő tiszteken akik figyelték felettesük minden mozdulatát, a kapitány felállt és határozott utasításokkal látta el a legénységet, hogy minnél hamarabb érjék el a tengerész gyalogosokat nincs vesztegetni való idejük. A kapitány visszatért a kabinjába, amely tágas volt és a hajó testén lévő kamerák miatt láthatta a csillagokat, amik megnyugtatták.
Naku leült a székére és elmélkedett hogy vajon mi lehet az amit a kalóz Donris ellophatott vagy ki, előhívott minden ismert információt az ellenségéről akit le kell győznie bármi áron.

Donris matar származása miatt népének egyik nem annyira rozsdás hajóját sikerült választania, egy Stabber osztályú cirkálót ami a kalózok kedvence jó irányíthatósága és nagy sebessége miatt, de a felszereltségéről nem volt információjuk, mert nem maradtak szemtanúk.

Mire átnézett minden információt elérték a katonákat szállító siklót, és az elsőtiszt jelentette hogy a hangárban várják az eligazitást. Naku megigazította egyenruháját és feszes léptekkel megindult a hangár felé.

Amikor leért a hangárba 8 tengerészgyalogos és őrmesterük vigyázzba vágták magukat és tisztelegtek amíg a kapitány végig mérte őket mind hibátlan felszereléssel érkezett meg, ezt nyugtázva Naku Kapatomi Kapitány eligazította őket az aktuális helyzetről. Őrmesterük szalutálva elkezdte felkészíteni embereit a fontos akcióra.

Naku visszasietett a hídra és parancsba adta a kalóz Donris Alrelix üldözését és utolsó ismert helyének alapos átvizsgálását.

Az első tiszt hangja térítette vissza a gondolataiba merült kapitányt a jelenbe, jelentette hogy megérkeztek 93PI-4 rendszerbe és megkezdték a rendszer alapos átnézését és a közeli járőröktől is begyűjtenek minden információt az utóbbi 24 óra hajó forgalmáról.
Pár órával később elemeztek minden adatot és követték a beérkező friss jelentéseket minden akcióról és megtalálták amit kerestek. Fél órája megtámadtak egy Hulk osztályú bányász hajót és a teljes legénységet elpusztították, de előtte még küldtek egy segélyhívást, amelyben három ellenséges hajó szerepelt két trasher osztályú romboló és a stabber TFA0-U rendszerből.

Naku kiadta a parancsot a rendszer minél előbbi elérésére és engedélyezte egy a rendszerben elhelyezett “Jump Bridge” használatát, ezzel két ugrásra megközelítve az ellenséget.

Fél órával később ráálltak a rendszer kapujára, amikor villanás látszott. Valaki átjött a kapun, a Kapitány elrendelte az azonnali harckészültséget és készenlétbe helyezte a Drón pilótákat akik bármelyik pillanatban készen álltak kiengedni Hornet osztályú könnyű drónjaikat. Ebben a pillanatban feltűnt a hajó egy Trasher osztályú romboló amely nagy sebességgel megindult a hajójuk felé és blokkolta az ugróhajtóművet de ezzel együtt a mikro térhajtóművet is.
Naku kiadta a támadási parancsot, a drón pilóták is támadásba lendültek, és a trasher hajtóművét célozták míg az elektronikai hadviselési részleg is kitett magáért, az ellenség szinte helyben állt amikor minden fegyverrel elkezdték olvasztani a páncélját. Ekkor újabb kapu villanás látszódott a kamerákon és még egy megérkeztek a társai egy trasher és a stabber, ezek is támadásba lendültek de a Moa pajzsa hála a nagyméretű pajzs visszatöltőnek kitartott amíg sikeresen elégették az első és pár pillanatra rá a második trasher-t.
Ezek után Megindultak a stabber után aki menekülőre fogta és sikeresen elugrott egy bolygó felé.

Kapitány kiadta a parancsot az üldözésre és készenlétbe helyezte a tengerészgyalogosokat a páncélozott támadó siklójukban. Szkennereken még látszódott hogy hova ugrott de a következő pillanatban eltűnt minden radarról.

Naku parancsba adta hogy azonnal ugorjanak a radar távban lévő kapuhoz és folytassák az üldözést, mert nem szökhet meg az ártana a karrierjének és hírneve sem engedhet meg több kudarcot.
Kapun átugorva látták felvillanni a radaron és minden erejüket és a hajó korlátainak maximumát kihozva folytatták az üldözést, amikor felvillant a monitoron egy bejövő hívás kérelem, Kapitány azonnal fogadta és Masse Anttosen Romboló Kapitányt látta szokásos tisztelgés után belekezdett.

-Donris hajóját látjuk a radaron az FWA-4V rendszerben, megfogjuk és itt tarjuk önöknek de egyedül nem tudunk vele elbánni így siessenek ahogy csak tudnak!

Kapitány feszülten figyelte a hídon lévő tiszteket és érezte hogy Birodalmi Flottához méltóan a legjobb teljesítményt nyújtották eddig a csatában, és mindent megtesznek hogy minnél hamarabb odaérjenek és elkapják a kalózt!

Elérték FWA-4V kaput és azonnal ugrottak amikor meglátták hogy Anttosen kapitány Jackdaw osztályú rombolója erősen sérült állapotban de még ott tartva a kalózt küzdenek a túlélésért. Ekkor Naku kapitány kiadta a parancsot az azonnali támadásra, nem kellet senkinek elmondani hogy mi a dolga. Drón pilótáknak parancsba adta az EC-300 as drónok bevetését, és ekkor a Stabber abbahagyta a Jacdaw lövését hála a drón pilótáknak, az ellenség elvesztette egy pillanatra a célt és így Antossen kapitány el tudott ugrani a biztos pusztulástól a legközelebbi állomásra. De a következő pillanatba a Kalóz célba vette a Lótuszt és mindent bevetve elkezdte rombolni a pajzsukat, amely bár gyorsan elkezdett fogyni még kitartott, ekkor a drón pilótáknak parancsba adta az Acolyte osztályú drónok bevetését és a fegyvereket túltöltve agresszívan nekirontott és rövid idő alatt köddé változtatva az ellenség pajzsát, és a páncélt kezdték el olvasztani.

Ekkor jött el a pillanat hogy a drón pilóták célba vették a hajtóműveket és a fegyvereket a kapitány utasításának megfelelően, mert elpusztítani még nem lehetett sőt ártalmatlanítva biztosítani kellett a kommandósok bejutását a hajóra, amely ekkor 6500m-re helyezkedett el tőlük. Ekkor a Lótusz pajzsa eltűnt és a páncélzat könnyebb sérüléseket szenvedett látva, hogy a stabber sem bírja sokáig Naku Kapitány kiadta a parancsot a sikló indítására a stabber főbb fegyvereit leégették és a drónjait ártalmatlanították. Ekkor a híd fellélegzett és mindenki feszülten figyelte a kommandó útját ahogy rátapadnak a hajó alsó traktusára és elkezdik átvágni magukat ott, ahol a raktérnek kell elhelyezkednie.

Kapitány a híd kivetítőjén látta a kommandósok kis kamera drónján keresztül minden mozdulatukat, sikeresen átvágták a hajó legvékonyabb részét és bedobtak pár villanó gránátot hogy az esetlegesen ott tartózkodó Minmatar kalózokat ártalmatlanítsák.
Ekkor berontottak a raktérbe, három matar állt velük szemben, karabélyaikat feléjük tartva és megeresztettek pár lövedéket egyik tengerészgyalogost eltalálva, de több lövésre nem volt idejük mert a katonák ártalmatlanították mindet szinte ugyan abban a pillanatban, ekkor sérült társuk felé néztek aki csak könnyű sérülést szenvedett az új Fejlett Harci Ruhának köszönhetően.
Biztosították a rakteret, ekkor láttak meg egy cellát benne egy SoE tudóssal, ebből tudták hogy őt kell kimenteniük. Két katona kiszabadította a cellából és visszavitték a siklóra, de a többiek parancsba kapták hogy kapják el a kalóz kapitányt élve, így megindultak a híd felé.

Szorványos ellenállásba ütköztek, de a matarok szervezetlensége miatt, és a szigorú Caldari kiképzésnek köszönhetően könnyen legyűrték azt, elérve a híd páncélozott ajtaját. Ekkor az őrmester elővette az ajtók berobbantására kifejlesztett bombát, és precízen rögzítve hátrébb küldte az embereit, amikor meggyőződött hogy mindenki készen áll berobbantotta az ajtót és betörtek a hídra ahol hét matar várta őket. Erős tűzzel fogadták őket az Őrmester jobbján álló katonát nyakon találták, és azonnal összeesett de nyomultak tovább és leszedtek szinte minden kalózt amikor meglátták a célpontjukat, és elkábították a többieket akik megadták magukat helyben kivégezték, mert foglyokat nem ejthettek.

Visszaérve a siklóra, kábult fogjukat padlóra dobva lecsatlakoztak a hajóról, és jelentették a kapitánynak hogy minden feladatot teljesítettek valamint hogy veszítettek egy főt.

Amikor visszaértek a Cirkálóra még látták ahogy az tüzet nyit a kalóz hajóra és elpusztítja azt. Fogjukat elhelyezték a börtönrészlegben, sebesültjüket orvosi csapat azonnal a gyengélkedőre vitte, hogy alaposan megvizsgálják, a kiszabadított túszt a kapitány elé vitték a hídra.

Naku kapitány alaposan végig nézett a SoE tudóson, Guila Eponus-on aki azonnal közölte hogy vigyék el a YAO rendszer ötös bolygójára amilyen hamar csak lehet, mert fontos áttörést értek el amely nem várhat és ennél többet nem árulhat el.
Naku megértette és azonnal kiadta a parancsot hogy javítások helyett azonnal indulnak a bázisra, elégedett volt a legénységével teljesítettek minden rájuk szabott parancsit és csak tizenkét embert veszített, őket is a páncél átszakadásakor létrejött oxigén hiány miatt.

A Lótusz megérkezve YAO-ba átadta a Birodalmi Őrségnek a foglyukat akit példát mutatva fognak kivégezni, míg a tudóst azonnal útnak indították a megadott bolygóra, a Tengerészgyalogosok kíséretében.

Naku Kapatomi kapitányt kitüntették a harcokban tanúsított bátorsága miatt és legénységét is hasonló elismerésben részesítették, előléptették így már két kísérő hajót is rendeltek mellé, akikkel tovább folytatta a peremvidék megtisztítását a kalózoktól és egyéb a Birodalom életére törő bűnözőktől.

Katelo Hakaari

Reklámok