március 23

Letöltés címke

Jove Birodalom – EVE Krónika

 

A legrejtélyesebb és legelérhetetlenebb nép az EVE univerzumban, a Joviánok száma töredéke csak a többi birodalommal szemben, de technológiai fölényük teszi őket hatalmassá mindenkivel szemben.

jove_miko_bour Miko Bour egyesítette a Joviánokat 3000 évvel ezelőtt.

Bár biztosan tudható hogy emberek, de fejlődésük során végbe vitt genetikai módosításaik miatt már nem tűnnek annak, ennek oka hogy így akartak megoldani minden emberi problémát ami az “Emberiség Pestise”. Az elmúlt ezer év során, Jove-ok kísérleteztek mindenféle genetikai módosítással amit a technológiájuk megengedett. Ahogy hatalmuk növekedett, kezdték azt hinni hogy bármire képesek és ez rengeteg bizarr mutációhoz vezetett, amely szigorú politikai ellenőrzés és elvárás szerint haladt.

De egy végzetes történelmi pillanatban a kísérleteik felett elvesztették az irányítást, ami egy fajukra nézve katasztrófális mutációhoz vezetett. Ekkor a Jove-ok kezdték az alapvető emberi ösztönöket és szükségleteket mutációkkal ki küszöbölni, az agressziót, szexuális ösztönöket akarták kijavítani és újakkal helyettesíteni.
Mivel a “Szemfedő letakarás Napjai”, a Joviánok hívják így ezt a pillanatnyi társadalmi fogyatkozást, ezek után próbálták helyre állítani az apró sérült darabokat, de a DNS struktúrájuk maradandóan károsodott amit már nem tudtak kijavítani. Ennek következtében fogyatkozásnak indultak, de ez a betegség csak a Joviánokat érinti. Genetikai jellegű a többi fajt nem veszélyezteti mert nem fertőző, ez a Joviánoknál okoz mély depressziót ami során az áldozat elveszti az élni akarását ami pár nap vagy hét után halálhoz vezet.

jove_fetus_tubesMagzat-csövek, a Joviánok egyetlen útja a reprodukcióra évezredek óta

Ennek ellenére a Joviánok kiléptek a káoszból, rendkívül erősek lettek az Eve univerzumban. Néhány évszázad alatt helyrehozták Csúcs-technológiára alapú társadalmukat. Nagyszámú rendszert népesítettek be fajuk számára és megalapították a birodalmukat ami kilenc évezrede fennáll, de még így is bár Joviánok a legfejlettebbek de még mindig nem állt helyre az Első Birodalmukra jellemző belső béke és pompa. A betegségük kordában tartja a reprodukciójukat, megakadályozza hogy birodalmukat kiterjesszék és felvirágoztassák.

Joveok vágya a tudás mindent tudni akarnak mindenről. Ez a technológiai fölény lehetővé tette, hogy beszivárogjanak a többi birodalomba és titokban megfigyelhessék őket, minden információra szert tehessenek amely segítségével megtarthatják fölényüket. A Joviánok adnak el fejlett technológiákat a többi faj számára és ezzel tartják sakkban őket, és ezzel őrzik meg technológiai fölényüket.

Jove társadalom nagyon rejtélyes és nehezen érthető. Ezért nagyon eltávolodtak a többi néptől és ezáltal teljesen elzárkóztak, bár pár “szerencsést” beengedtek a birodalmukba.

Forrás

Reklámok