március 25

Mordu’s Legion – EVE KRÓNIKA

Eleinte a Légió csak Caldari állampolgárok jelentkezését fogadta el, de napjainkra nyitottak a többi frakció polgárai felé akik nem ellenségei a Caldari Államnak. De tagjaik jelentős része és a vezetőség is Caldari és az aktuális igazgató, alapító Muryia Mordu.

A Légió nem maga képzi ki tagjait, hanem elvárják hogy aki jelentkezik az harci tapasztalattal rendelkezzen. A Légió tagjai hozzáférnek a legmagasabb Caldari katonai felszerelésekhez, különböző prototípusokhoz amiket ők tesztelnek és használnak, ezzel garantálva harcosaik magas harcértékét.

A Légió azon tagjai akik más nemzetek tagjai és elég hosszú időt leszolgálnak a leszereléskor megkapják a Caldari állampolgárságot és tisztes nyugdíj járulékot.

Eredet:

Mordu’s Légió megalakulása az első Caldari-Gallente háborúra vezethető vissza, amikor egy csapat Intaki a Caldari Állam oldalán harcolt a Gallente Föderáció ellen. Ezt a csapatot elválasztották a haderő többi részétől Muryia Mordu vezetésével. Muryia egy zseniális ifjú tiszt volt ekkor, aki nem kedvelte társait idegengyűlöletük miatt. Mordu azonban sokkal nyitottabb gondolkodású volt mint a Caldarik többsége, és azonnal elvállalta az Intaki csapat vezetését, megkedvelte őket ahogy a csapata is őt.

Együtt váltak a Caldari Flotta legsikeresebb harcoló alakulatává a háború alatt. Háború után az Intakik elfogadták a számukra felajánlott olcsó földet és elhelyezésüket a Waschi Város, Kamokor IV bolygón. Azonban radikálisok jutottak hatalomra és kiszorították az Intakikat a bolygóról, Az Intakik segítséget kértek Muryia Mordutól ,hogy segítsen megfékezni a radikálisokat. Elfogadta és később segített megfékezni a felkelést.

A Waschi Felkelés után, Mordu’s Légiója egy megbízható és tiszteletre méltó vállalat lett ami közeli kapcsolatot ápol a Caldari Állammal. Amióta felállították bázisukat Pure Blind-ban azóta működnek megbízható zsoldos csapatként.

Mordu’s Légiója hosszú ideig az ORE vállalat szolgálatában álltak és megvédték őket a, Guardian Angels kalózkodásától és másoktól. Emellett még sok csoport is alkalmazta őket a saját védelmükre.

Július YC 106, az ORE Igazgatója Orion Mashel találkozóra hívta Muryia Mordut. A találkozó két óráig tartott mire Muryia feldúltan távozott . Muryia hajóit és Légionáriusat visszarendelte a szárazdokkokba de nem adott nekik magyarázatot arra hogy miért. Ezután vezetett egy titkos egységet mélyen a Serpentis területekre ami egy vegyi finomító volt a Serpentis Prime VIII második holdja körül, megállította csapatait és kiküldött egy eszközt. Gyorsan további harcok nélkül távoztak. Augusztusban Mordu egységét csapdába csalta a Guardian Angels két parancsnoka Brynn Jerdola és Setele Schellan így harcra kényszerült. De Guardian Angels vereséget szenvedett, és Mordu visszatudott szökni a területeikre. Bármi is volt az ok, a Légió és az ORE is sikernek könyvelte el az incidenst.

Június YC 107, Mordu Légiója és az ORE közötti kapcsolatok romlásnak indultak személyes nézeteltérések miatt a vezetőségben. Végül Mordu Legion elveszítette a megbízatását az ORE al egy sikeres Serpentis akció miatt. Bár ez egy kemény ütés volt a Mordu Légiójára, de ettől még solyan erővel rendelkeztek amivel számolni kellett. Szeptemberben a Légiónak újra kellett szervezni erőit annak következtében hogy elvesztették az ORE al kötött szerződést. Ezt az akciót Lieutanent Amlerikra bízták, azonban a helyi kapszulások és légiósok súlyos veszteségeket szenvedtek, ezért Amlerik Raun volt a felelős.

Ezekután azt híresztelték hogy Lieutanent Amleriket lefokozták és felváltotta egy másik tiszt. Decemberben Akuras Ezredest tették meg az Fifth Dreadnought Night Stalkers Task Force parancsonákává Pure Blindban. Akuras Ezredes előléptették tekintettel arra hogy Amlerik kiváló kapitány így őt javasolta a helyére így visszahelyezték az Fifth Dreadnought Night Stalkers Task Force élére.

YC 109 A Légiós Akuras Ezredes kapott egy hajót a Caldari Flottától, és visszahelyezték zászlóshajója élén Pure Blindba hogy javítson a helyzeten. A hajót átkeresztelték “Hüség” re és az Ezredes közvetlen irányítása alatt tevékenykedett.

YC 110 bár a légió nem vett közvetlenül részt a Második Caldari-Gallente háborúban de tisztázták hogy kinek az oldalán állnak, ami további barátokat szerzett nekik a Caldari Flottában és egy Biztonsági Megacég berkeiben. Továbbá, toborzásuk csúcspontra jutott mert mindkét oldalról csatlakoznak katonákat akik elégedetlenek a vezetőségükkel. Bár a Légió visszatért a normális készenléti állapotba, szóbeszédek szerint Mordu és hadnagyai a háborús szobában vannak és nagy mennyiségű titkosított stratégiai adatot adnak hozzá a számítógépeikhez amivel felkészülhetnek.

YC 112 Mordu Légiója olyan Intaki rendszerekben lát el biztonsági szolgálatot ami valójában Caldari Állam irányítása alatt van.

Forrás

Esetleges hibák előfordulhatnak a szöveg terjedelme miatt de remélem élvezhetőre sikeredett.

Katelo Hakaari

Reklámok