március 28

A Sarpati Család – Eve Krónika

Volt egy időszak amikor minden nagy nemzet sok reményt fűzött az idegi képesség növelő szerekhez. Sokan azt hitték ez a következő lépcsőfok az emberiség fejlődésének útján. Minden birodalom elkezdte a saját erősítőjének a kutatását, hogy létrehozzák a saját csodafőzetüket amivel hatalmasabbak lehetnek mint bármi. De ezek az álmok romba dőltek amikor kísérletek során kiderült hogy súlyos mellékhatásokat produkálnak az agyi stimulánsok, egyből minden birodalom veszélyes, egészségre káros anyaggá nyilvánították.

Egy kevésbé ismert ilyen szer gyártó cég Sarpatis amit Igil Sarpati alapított egy gallente tudós, ez a cég kapcsolatban állt a Gallente Föderációval és vezető stimuláns kutatóvá váltak a Föderációban. De amikor a Gallente vezetés illegális státuszba helyezte ezen szerek kutatását a cég alól kicsúszott a talaj és rövid időn belül az összes ilyen kutató cég ami nem tudott alkalmazkodni csődbe ment. Sarpatis vállalat néhány évig még működött de végül bezárták Igil Sarpati halála után. A család neve a történelem homályába süllyedt, ahogy több ezer hasonló sorstársuk, akik kudarcot vallottak.

Igil fogadott gyermeke  Virge Salvador Sarpati (Caldari származású) lett a család feje, miután apja meghalt. Apja kudarcának árnyékában nőtt fel ami egy életre nyomott hagyott rajta és meghatározta az életét. Új céget alapított Serpentis néven családi név módosított verziója és tisztelgés apja cége előtt. Egyetlen vagyona amit apjától örökölt a régi stimuláns tervei de miután ez illegális így teljesen értéktelen. Ahelyett hogy a gyógyszeriparban érvényesüljön mint apja V. Salvador Sarpati ( így szerette hívni apját), hanem hi-tech K&F területen tevékenykedett. Lassan de biztosan cége erőre kapott. Eredetileg Gallente székhelyű cég voltak de elejétől kezdve kozmopolita jelleget vett fel és minden kormánytól függetlennek tekintette magát. Korábbi tapasztalataira alapozva egy ellenségesebbé vált a Gallente Föderációval szemben, és ekkor eljött az a pont a törés amikor már csak Caldari cégeknek és tisztviselőknek adott engedélyt a kutatásaihoz.

Harminc évvel korábban Sarpati vett egy rendszert a Phoenix-et amit ő átnevezett Serpentis-re, építettet  egy nagy és erős űrállomást ami a Serpentis Prime körül kering és ide helyezte át a cégét. Ahogy hatalma és gazdagsága növekedett kiterjesztette területeit és most rengeteg felszerelése van EVE univerzum szerte. Névlegesen a Serpentis állomások kutató állomásoknak vannak titulálva egyre több kalóz kezdte adó paradicsomként használni. Sarpati maga kezdte ezt a tevékenységet előtérbe helyezni, ez egy hosszú távú tervének volt a része. Egyszer azt is pletykálták hogy Sarpati leporolta apja képleteit és kutatások középpontjába helyezte.

Sarpati megnyitotta az állomásait a kalózok és törvényen kívüliek számára de ez egy kétélű kard, de Sarpati elég okos ahhoz, hogy saját védelmeként használja őket. Alkut kötött az Angel Cartel-el hogy védelmezzék az összes állomását, cserébe a kereskedelmi jövedelmekből részt kapnak és hozzáférhetnek a Serpentis kutatási anyagokhoz. Ez annyira jövedelmező lett mindkét félnek ó, hogy az Angel Cartel létrehozta a Guardian Angels ágat akik csak a Serpentis állomásokon teljesítettek szolgálatot, és védték a Sarpati családot akik példátlan luxusban éltek. A DED nem tudta kibogozni a szálakat, de próbáltak lezárni néhány Serpentis állomást és üzemet de nem találtak semmi okot erre így nem tehették meg.

V. Salvadot Sarpati összegyűjtött egy kíséretet akik vele éltek a Serpentis Prime-on. Ott töltik mindennapjaikat gondtalanul játszadozva a gazdagságban. Sarpati határtalan energiával irányítja kis birodalma minden apró részét. A többi Sarpati akik nem vele élnek vagy egyszerűen nem kedvelik azok a Serpentis többi állomásán dolgoznak. Kivéve örökbefogadott húga Santimona aki megelégelve testvére határtalan buja életvitelét és az alvilággal való kapcsolatát, csatlakozott az Sisters Of Eve szervezethez ami elutasít minden ilyen életmódot, ő csak King Serpent-nek hívja és Serpentis Prime-ot a királyi udvarnak.

Forrás

Katelo Hakaari

 

Reklámok