május 20

True Faces Hungary – 2016

A True Faces Hungary cég a Temporary Founded Hideout-ból nőtt ki, hogy a hiánypótló kiképző tevékenység feladása nélkül tudjunk olyan babérokra törni, amiket egy független, highsec központú, a legkisebb, legkezdőbb játékosokat felkaroló, általános kiképző cégben elérni lehetetlen.

Első kísérletként három hónapot töltöttünk el NPC nulsecben, a Mordus Angels alliance tagjaként. Sajnos ez a próbálkozás érdektelenségbe fulladt, bár akik adtak egy esélyt a projektnek, azok nagyon élvezték, viszont az alacsony létszámú aktív tagság nem tudta kitermelni a borsos fenntartási költségeket sem, így visszavonulót kellett fújnunk.
Most azonban újra indultunk, az előző kísérlet tapasztalataiból tanulva, és a képzeletbeli lécet sokkal magasabbra téve. Ezúttal az Executive Outcomes [EXE] alliance-ba sikerült felvételt nyernünk. Már most lehet látni, hogy itt nem lesznek a korábbihoz hasonló problémáink.

 

Az első magyar cég az Imperiumban

Igen, tudjuk, hogy a GSF-ben van egy magyar cég, de szerintünk egy alig pár tagot számláló renter cég nem ugyanaz a kategória (egyébként nagyon korrekt a GSF renter program). Azt is tudjuk, hogy csak azért lehetünk mi az elsők, mert a magyar közösség mindig is szélsőségesen goon-ellenes volt, mi is ebben nőttünk fel. Azt viszont mi már nem tudjuk, miért. Rengeteg indok van persze a köztudatban, tudnám sorolni, miket tanultam az idősebbektől, de mindezt csak a (szerep)játék kedvéért tettük magunkévá, és adtuk tovább a kezdőinknek, minden személyes ok, vagy sérelem nélkül. Természetesen jó móka volt a goonok ellen harcolni, tettem ezt évekig lelkesen, és rendszeresen, de a PVP minden oldalon PVP.

Eljött tehát az a pont, amikor a térképet nézegetve felül kellett vizsgálnunk a magyar közösség hagyományait, hogy az ideális lakhelyet megtaláljuk. Az a helyzet, hogy ha elhagyjuk a “grr goons” felkiáltást, és lehetőségként tekintünk az EVE legnagyobb és legjobban szervezett  játékos közösségére, akkor az emberrel nagyot fordul a világ. Ez történt velünk is azon a céges meetingen, ahol a lehetőségeket megvitattuk – és meglepő döntés született.

Azokkal, akikkel így ellentétes oldalra kerültünk, alkalomadtán ugyanúgy szeretnénk leülni egy sörital mellé beszélgetni, mint eddig, mert hisszük, hogy csak a játékban lettünk ellenségek, és ennek a való életre semmi hatása nem kell, hogy legyen. Azt sem várjuk, hogy bárki megkíméljen minket, ha összeakadunk a csatamezőn, mert ez nem a Hello Kitty Online.

 

“Minden goon Imperiumos, de nem minden Imperiumos goon”

Szinte felsorolni is nehéz lenne, miért volt szimpatikus a GSF-nél évekkel öregebb, már a BOB-ot is megjárt, idén 10 éves fennállását ünneplő EXE ajánlata. Az ember azt gondolná, hogy a “hivatalos Mittani propagandát” fogja követni a beszélgetés, szépen megmosolyogjuk, és próbáljuk megfejteni, hogy mennyi az igazságtartalma. Ehhez képest a tárgyaláson az alli CEO hihetetlen részletességgel meséli a háború történéseit, hogy mit miért tettek, mit csinált jól az MBC, és hogy  a jövőben mi a cél, mi a feladat, hogy megnyerjék a háborút, és hogy nekünk milyen szerep jutna az alliban. Nyoma sincs a “rémesek vagyunk”, és a “megnyertük az eve-et” maszlagnak, minden érvelés józan, tényszerű, logikus. Nincs csúsztatás, hogy “azért vették el a sov-ot mert hagytuk, mert nem is kellett már nekünk”, és nincs titkolózás sem, minden kérdésünkre részletes, és pontos választ kaptunk. Az adatok pedig minden elképzelésünket túlszárnyalták. Egy ilyen ajánlatra pedig nem lehet nemet mondani.

 

Mit csinálunk, és mit kérünk a tagjainktól?

A True Faces Hungary egy fiatal cég. A kiképző cégünkkel továbbra is egy közösséget alkotó, főleg PVE/PVP beállítottságú pilóták baráti társasága vagyunk. A többség most először ízleli meg a nulsec élet ízét – és annak is rögtön a legjavát. Nem csak a tagoknak, a cégnek is hosszú utat kell megtennie oda, ahol más magyar cégek vannak, de azt gondoljuk, hogy ebben az alliban lesz a legkevésbé rögös ez az út. A következő éveket tehát a növekedés, és fejlődés fogja megszabni, kezdőkből veteránokká, és ceptor-bomber pilótákból capital és szuper használó csapattá akarunk fejlődni, mindezt tesszük egy olyan közösségben, aminél (a jelenlegi háborút leszámítva) csak a PL. használja a nagyon nagy dögöket bátrabban és rendszeresebben.

Előtte azonban még meg kell vívni ezt a háborút. Jelenleg ez az egyetlen feladatunk, és bizonyára ennek köszönhetjük a felvételünket is az alliance-be, tehát ez nem nyűg, hanem lehetőség, amit megragadtunk – és kockázat, amit bátran vállaltunk. A háború után közzéadunk majd egy update-et, hogy teljes képet adjunk a tevékenységünkről, most csak ennyit mondhatunk: PEWPEWPEW, vagy ahogy új barátaink mondják: BLAP BLAP TOOT TOOT. Minden napszakban, minden nap, folyamatosan. Hogy ezt hogyan fogják bírni például a kezdőink, akiknek még nincsen kimeríthetetlenül megtömött wallet-je, és fél tucat altja szétszórva New Eden minden sarkába, amivel folyamatos bevételt teremthet? Tudom, nagyképűen hangzik, de… Simán. Az Imperium nem viccel, a tagok csak az idejüket és energiájukat adják bele a háborúba, a pénztárcájuk viszont – enyhén szólva – megkímélt állapotban van. A lelkesedés pedig töretlen, hiszen a goonok az N3 szétesése óta, lassan másfél éve csak unatkoztak, és keresték a méltó ellenfelet, hogy végre kis izgalmat találjanak EVE-ben, ilyen szempontból pedig az MBC tökéletes ellenfél, hiszen a bolond is látja, hogy ez a háború cseppet sem lefutott ügy még.

Ha valaki a jelenlegi helyzetben csatlakozni akar hozzánk, mindössze két dolgot kérünk: egy tetszőleges interceptor, és egy stealth bomber repülése, T2 modulokkal, de belépő szinten elég meta fegyverzettel, illetve hogy a háború idején a háborúzó altjával ne szoruljon rá komolyabb bevételekre, mert azt nem tudjuk garantálni – csak azt, hogy az első szett PVP hajó árán kívül további befektetésre nemigen lesz szüksége. A háború után természetesen mindannyian neki fogunk esni a walletek újratöltésének, de hogy ez mikor lesz, azt most még nem lehet megjósolni sem.

A jelentkezők és érdeklődők a TFHE OPEN ingame channelen találják meg toborzóinkat (Peter és Thoryna), akik minden további kérdésre készségesen válaszolnak.

otter von bismarck

az EXE kabalaállata

 

Rólunk ír ták -tuk mi magunk

“Minden nagyon faxa , op op hátán, de ezt vártuk ettől. Srácok nagyon segítőkészek, élvezzük minden percét, még ha néha el is bukjuk a hajót. Ahogy a Vice Ceo-m mondaná: we need explosions, explosions, and explosions”
 – Rian Gozmer Isimazu

 

“Nem mondanám magam túl vén rókának az EVE-ben, 4 hónapja kezdhettem, és a PvP karakterem most volt 1 hónapos, igaz ez az injectorok korában nem sokat jelent, ahogy az öregektől is hallani. Az első 3,5 hónapot Providence gyermek medencéjében töltöttem, majd durván 2 hete csatlakoztunk az EXE-hez.

Meg kell mondjam, ez egy remek ötlet volt. A 3,5 hónap unalom és “chase the isk” után végre látom, miért is jó ez a játék. Ha belogolok, 1 órán belül fleet indul, és megyünk lőni, nincs idő unatkozni. Bar kissé meglepődtem, hogy egy maroknyi magyart mennyire szívélyesen fogadtak itt.

Mint már említettem nem vagyok túl tapasztalt, nem tudom vezetni az összes hiper-szuper fancy hajót, mégis mindig ott tudok lenni, érezni a supportot, hogy azt akarják, jobb legyek. Első fleetem, Black Ops-al ugrattak, eddig Black Ops hajót se láttam, nemhogy használtam volna, kapu nyitva, elugrik a csapat, én állok ott egy helyben nézek ki a fejemből hogy én miért nem lettem ugratva, majd az FC megkérdezi, én hogyhogy itt vagyok még. Mondom neki, miért, kellett volna valamit csinálnom? Mire Ő lecseszés helyett elnézést kért, hogy nem kérdezte meg ki új, és ki nem tudja hogy kell, majd szépen elmagyarázott mindent, és a következő ugrásnál már repültem is a többiekkel…”

 – Kylere Theranih

 

“Nagyjából két hete vagyok itt a csapattal, de többet tanultam, mint az elmúlt 1 évben. Bejártam a létrát: HS agentezés, HS anomzás, scannelés majd NS anomozás, stb. Jó dolog a PVE és sokszor kifizetődő, de nem hasonlítható össze a háború adrenalinjával és azzal a rengeteg tapasztalattal, amit itt szerzel.

Mi a jó benne? Folyamatosan van mit tenni, és minden ping tartogathat valami meglepetést. Gyorsan megtanulod, hogyan fitteld a célnak megfelelően a hajódat, és már a harmadik bevetés után érteni fogod mit jelent flottában repülni. Néhány nap után tudni fogod mit használj egy bomber és mit egy svipul ellen, vagy éppen azt, hogy mivel ne menj neki ezeknek. Ja és persze nyelvgyakorlásnak is nagyon jó. Még akkor is ajánlom, ha nem vagy perfekt angol. (az angolul egyáltalán nem beszélő tagjainknak fordítunk magyarra a fleetek alkalmával – a szerk.)

Persze sok mindent fel kell áldozni – nem lesz tanuló implantod, nem lesz állandó csili fitti hajód és könnyen kilőhetik mellőled a kis barátodat. Megvan az esélye, hogy rattoló ellenségre ugrotok ki, de valami teljesen más kalandba keveredtek, sőt csapdába is fognak csalni – de az élmény, amikor sikerrel jössz ki egy-egy ilyen küldetésből, felbecsülhetetlen.

És persze nehezen fogsz pénzt keresni az elején. Ennek ellenére megéri. Részt venni 1-1 cél elérésében, vagy a nagy projekt sikerre vitelében hosszútávon kifizetődő. A felszedett tapasztalattal a játék más részeiben nevetve boldogulsz. Én például korábban folyamatosan rettegtem attól, hogy valaki valahol meg fog támadni – ma úgy vagyok vele: próbálja csak meg.

Egy dolog biztos: itt nincs helye a gyengének – aki mégis itt van, többé már nem gyenge.

A csapat? Nagyon jó. Persze gyorsan leoltanak, de ebben inkább azt kell látni, hogy gyorsan hasznos infót kapsz. Ha hülyeséget csinálsz ki fognak nevetni, de elmagyarázzák legközelebb mit csinálj másképp.
A fittek? Tanulságosak! Már céloztam rá: gyorsan meg lehet tanulni adott célra igazán hatékony hajót fittelni.
A feeling? Folyamatos para és adrenalin. Siker élmény és szívás folyamatos váltakozása, vadászat és menekülés egyben. El tudod képzelni milyen, amikor egy csapat titán ugrik rád? Olyan. Pont olyan.”

 – Avar Faceless

hunwaffe

Reklámok