január 21

Letöltés címke

PVP a modern eve világában.

Üdv!

Gondoltam összeröffentek egy kis szösszenetet arról, hogy miként is operálnak a nagy allik és a profi csoportok.

Még mikor a triage carriert megszüntették tavaly tavasszal eléggé egyértelmű volt, hogy dreadnought lesz az új battleship és a FAX az új logi. A legtöbb valamit magára adó entitás egyből rá is állt ezekre a projektekre méghozzá masszívan. A kötelező capitál alt mára már alapvető dolog mindenhol.

Régebben a dreadek eléggé cél fegyverek voltak, de mára univerzális hot drop eszközök a carrier illetve a fax eszkalációkhoz. Ettől még két fajta szövetséget különböztetünk meg. Az NC/PL példáúl faxkra gyúrja az altokat és a supercapital flotta támogatása a cél végtelen mennyiségű faxal. A kisebbek inkább a dreadnoughtra gyúrnak, hogy lenyomják dpsből az ellent.

De az is egy elég fontos dolog, hogy dictor altot generáljon az ember és a 0.0-ra tökéletes Sabre alt minimál dolgokkal nem több mint 4.2m skillpontból összehozható. Nem akarsz 5 accountot fizetni? Nem is kell! Csak addig kell fizetned az accot amíg a kívánt alt eléri a megfelelő használhatóság szintjét. Utána SP farmal ingyen, SŐT profitot termelve fent tarthatsz accountokat Omega stádiumban.

Tehát egy hatékony 0.0 embernek van egy főkaraktere ami tudja az alapvető doktrina hajókat és egyéb más dolgokat, amire a tulaj tanítja. Tovább scoutra alkalmas esetleg scanner alt. Dictor alt javasolt. Capitál alt pedig hát kötelező szinte minden értelmes helyen.  Még a rosszabb szövetségek is beleírják a felvételi követelményükbe annak ellenére, hogy nem tartatják be ezt.

Extrák: JF alt, Super/Titán alt, Blops hunter alt.

A PVP itt nem áll meg. Etetni kell a lossokat mert az SRP bizony a legtöbb helyen nem fedezi a bukott hajók árát. A PVE tevékenység bizony fontos dolog és mára ki alakult több olyan csoport akik nem a PVP területen keresik a kenyerüket. A legnagyobb az NC/PL és ugyan foglaltak sovot, de azt is csak azért, mert a rentereikkel fogják feltölteni. Erre egy tucat opció létezik, de a legtöbb veterán már kő gazdag és eleve nem nagyon kell pve tevékenységet folytatnia.

PVE Altok: Incursion, Agent alt valahol, Trader alt.

Minden igazából arra hegyezi ki a jelenlegi profi eve szintet, hogy altokkal operálnak. Rengeteg altal. Az SP farm miatt gyerek játék eltartani az injector korszakban ingyen egy accountot.

Tehát mi a kifogásotok? 🙂

Természetesen megmaradt a régi hagyományos FW pvp, ami csak a linkek változása miatt lett más és talán egy kicsit fairebb. A szokásos kapu kempek illetve blopsolás semmit nem változott az utóbbi évek alatt, de a profi high-end szövetségek átalakultak/nak szép lassan és a capitál online egyre nagyobb méretet ölt.

Ami még egy komoly változás és ez közvetlen összeköthető a capital range változtatással, hogy egy-két csoport supereket telepített olyan helyre ahol könnyen lehet awoxolni és vadászni a megtorlás minimális illetve teljes hiányával. Itt egy csoport amit érdemes figyelni: https://zkillboard.com/kill/59309963/ illetve egy másik: https://zkillboard.com/corporation/98142344/

Szóval mindenki aki hatékony tagja akar lenni egy profibb csoportnak vegye számításba a fent említetteket, persze mindig lesznek “F1monkey” gyűjtő szövetségek, de az igazi finom falatokat a nagy kutyák lövik le mindig!

Reklámok