május 31

Black Ops: Az alapok

Grifton Nardieu egy új cikksorozatba kezdett, reméljük tetszeni fog.

Előszó

Már korábban motoszkált a fejemben, hogy egy gondolatébresztő cikksorozat keretein belül lehetőséget biztosítsak arra, hogy a PvP egy szűk szeletét megvilágítsam. Utazásaim során sok emberrel találkoztam, akik remek BlackOps pilóták és vadászok, de csak igazán kevesen űzik ezt a mesterséget jól. Azt kell mondjam, hogy nem egy magyar játékos képvisel olyan szintet ami bárhol megállja a helyét és ezt egy olyan értéknek tekintem amit érdemes megőrizni. Ezzel el is érkeztünk a cikksorozat alapvető célkitűzéseihez: Olyan alapot kívánok adni a lelkes újoncoknak amin el tudnak indulni, tálalva ezt a lehető legtöbb élvezhető sztorival. Érintőlegesen körüljárva olyan témákat melyek szervesen kapcsolódnak ehhez a tevékenységhez. Kerülni kívánok olyan dolgokat, amik elévülnek (például hajó fit-ek), de nyilván erre nem lesz mindig lehetőségem. A komment szekcióban szívesen fogadok kiegészítést, helyreigazítást, melyet a szerkesztők nyugodtan átemelhetnek a cikkekbe az én személyem annyiból fontos, hogy mindezt összefoglalja és elindítsa. A teljesség igénye nincs meg, hiszen akkor írhatnék egy egész könyvet. Azt még mindenképp meg kell említenem, hogy ez a tevékenység, ha eredményesen kívánjuk űzni, szerteágazó ismereteket igényel a játékról és minél több a pvp tapasztalatod annál jobb leszel ezen a területen (is). Természetesen egy jól szervezett flottában nem mindenki „elit pévépés” jócskán van helye annak is, aki éppen csak most kezdi el felfedezni az EVE ezen felét, például egy bomber-ben. De erről később.

Mi az a BlackOps?

Ez a kifejezés a játékban két dolgot jelöl:

1 Az Advanced Battleships szekcióban találni fogsz két féle T2 BS-t az egyik a Marauder a másik pedig a BlackOps. Tehát egyszerűen ezeknek a BS-eknek ez a neve.

2 A másik az ehhez a BS-hez kapcsolódó tevékenységet jelöli: „BlackOpsozunk / I am running a blackops fleet ” stb.

Ezen hajóknak legfőbb tulajdonsága, hogy képesek kapuk nélkül közlekedni úgy mint a Capital-ok és képesek speciális tulajdonságú hajókat célba juttatni,„dobni” csak úgy mint a Titánok. A történet a következő:

  • végy egy hajót amire tehetsz Covert Cynosural Field Generator-t(amelyik hajó leiírásában szerepel, hogy ráteheted csak arra rá tudod tenni.) vagy tehetsz rá „sima” Cynosural Field Generator-t
  • menj pár rendszerrel arrébb, de maradj a BlackOps hatósugarában (ami arra vár, hogy a Cynonyitó hajó elérje a kívánt rendszert)
  • nyisd meg a (Covert) Cynosural Field-et a modul aktiválásával az űrben (ezzel kijelölöd azt a pontot ahova ugrasz vagy dobsz)
  • ugorj vagy dobj hajókat a blackops BS-el és hiphop egyik pillanatban itt a másikban ott.

Ezt sokféleképpen lehet hasznosítani a játék során, lelőhetsz hajókat akár flottákat is egy rajtaütéssel, vagy kisebb szállítóhajókat is mozgathatsz értékes/fontos rakománnyal. Dióhéjban ennyi.

Reklámok